Ελλάδα

Χάρρυ Κλυνν: Θρήνος για την απώλεια του μαέστρου της σάτιρας

Χάρρυ Κλυνν: Θρήνος για την απώλεια του μαέστρου της σάτιρας
Έφυγε σε ηλικία 78 ετών.

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Χάρρυ Κλυνν. Ο αγαπημένος σε όλους κωμικός, έφυγε σήμερα νωρίς το πρωί, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε καιρό με τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Το πραγματικό όνομα του Χάρρυ Κλυνν ήταν Βασίλής Τριανταφυλλίδης και είχε γεννηθεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης το 1940 από μία οικογένεια Ποντίων προσφύγων.

Υπήρξε ο πλέον γνωστός καλλιτέχνης από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια και τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Γνωστός στο ευρύ κοινό ως "Τραμπάκουλας" (από τον προσφιλή του ρόλο σε τηλεοπτικά σατυρικά σκετς και τηλεταινίες), ο Χάρρυ Κλυνν ήταν ο πλέον γνωστός κωμικός, τραγουδιστής, σκηνοθέτης –αλλά και λιγότερο γνωστός ως ζωγράφος και ποιητής. Υπήρξε μια ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό αλλά και στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο.

Η κηδεία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη ή αλλιώς Χάρρυ Κλυνν θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (24 Μαΐου) στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Να αναφερθεί, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η κηδεία θα είναι πολιτική ή θρησκευτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάρρυ Κλυνν: Ο βασιλιάς του γέλιου που σημάδεψε τη δεκαετία του ’80

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments