Κόσμος

Ο θαυμαστός κόσμος του βυθού: Ένας κήπος με κοράλλια 1.000 ετών (vid)

Ο θαυμαστός κόσμος του βυθού: Ένας κήπος με κοράλλια 1.000 ετών (vid)
Εντυπωσιακές εικόνες από το Μεξικό.

Η Γη δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει. Θαυμαστά πράγματα ανακαλύπτονται συνεχώς από τους επιστήμονες, με το τελευταίο "εύρημα" να είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Βρέθηκε ένας κήπος από κοράλλια, 2,3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) των ΗΠΑ, κοραλλιογενής πάγκος στον Κόλπο του Μεξικού είναι κάτι το ασύνηθες. Κι είναι ο πρώτος που εντοπίζεται σε τέτοια βάθη!

Σύμφωνα με το National Geographic οι ερευνητές εντόπισαν τον πάγκο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 23 ημερών με το σκάφος «Ωκεανός», το μοναδικό σκάφος που με κυβερνητική χρηματοδότηση εκτελεί εξερευνήσεις σε ωκεανούς. Οι επιστήμονες εξερευνούσαν το Κόλπο του Μεξικού από τα μέσα Απριλίου και, με μεγάλη έκπληξη, είδαν το κοραλλιογενή πάγκο – κοράλλια τύπου bamboo coral – να έχει σχηματιστεί με μεγάλη πυκνότητα στον πυθμένα της θάλασσας.

«Η NOAA εκτιμά ότι οι δομές αυτές μπορεί να είναι ηλικίας έως και 1.000 χρόνων» σημειώνεται στο άρθρο του National Geographic. Η Γη έκρυβε ένα θαυμαστό μυστικό για 1.000 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Πάνω από το 13% των κοραλλιών της Μεσογείου απειλούνται με εξαφάνιση

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments