Αυτοδιοίκηση

Διήμερη διάσκεψη της αυτοδιοίκησης στην Πύλο για το ελαιόλαδο και τη μεσογειακή διατροφή

Διήμερη διάσκεψη της αυτοδιοίκησης στην Πύλο για το ελαιόλαδο και τη μεσογειακή διατροφή
Τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα λειτουργήσει θεματικό εργαστήριο για το ελαιόλαδο.

«Το ελαιόλαδο ως βάση της μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας» είναι το θέμα της διήμερης διάσκεψης που διοργανώνουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Δήμος Πύλου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου .Τις εργασίες της διάσκεψης, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν 150 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από 25 χώρες της ΕΕ, θα ανοίξουν με ομιλίες τους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Ossi Martikainen, ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ενώ , έχει επίσης κληθεί και θα μιλήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Δύο είναι οι θεματικές ενότητες των εργασιών της διάσκεψης: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον τομέα του ελαιολάδου και το ελαιόλαδο ως βασικό στοιχείο μιας υγιεινής και βιώσιμης διατροφής.

Τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα λειτουργήσει θεματικό εργαστήριο για το ελαιόλαδο, ενώ θα πραγματοποιηθεί επιτόπια επίσκεψη σε πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.

Σε δήλωση του , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει «ότι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας είναι ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα. Και οι θέσεις μας και οι δράσεις μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφέρεια Κρήτης: Ζητά χρηματοδοτήσεις με βάση την παραγωγή ελαιολάδου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments