Πολιτισμός

Ηχητικοί πειραματισμοί στην αρχαία Μεσσήνη

Ηχητικοί πειραματισμοί στην αρχαία Μεσσήνη
Τι γίνεται στην αρχαία Μεσσήνη με το Tuned City;

Συνήθως κοιτάζουμε έναν χώρο για να τον κατανοήσουμε. Πώς θα ήταν αν τον ακούγαμε; Η αρχαία Μεσσήνη, που αποκαλύπτεται ολόκληρη γεμάτη ενέργεια και μνήμη χάρη στην επί χρόνια συνεχιζόμενη ανασκαφή της, δίνει για τρεις μέρες βήμα σε 60 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο να πειραματιστούν γύρω από τον «ήχο» και την «ακρόαση» της εμβληματικής πόλης.

Λίγα λόγια για το πρότζεκτ

Πρόκειται για το διεθνές μουσικό πρότζεκτ Tuned City ηχητικού πειραματισμού, που ξεκίνησε τη δράση του το 2008 -έχει ταξιδέψει στο Βερολίνο, το Ταλίν και τις Βρυξέλλες -κι εφέτος έρχεται, μέσω της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του προγράμματος «Μουσική εκτός Στέγης», στην πρωτεύουσα του αρχαίου μεσσηνιακού κράτους.

Κάθε ημέρα των εκδηλώσεων θα είναι εστιασμένη σε ένα κεντρικό θέμα: πολιτικές της ακρόασης, μέσα και υλικότητες, φασματικές ατμόσφαιρες. Όλες οι εγκαταστάσεις αποτελούν νέες αναθέσεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση του Tuned City και η ανάπτυξη και η παραγωγή τους έχουν γίνει ειδικά για το συγκεκριμένο περιβάλλον των χώρων της αρχαίας Μεσσήνης και του γειτονικού χωριού Μαυρομμάτι.

Το πρότζεκτ συνεπιμελούνται οι Carsten Stabenow και ο Μανώλης Μανουσάκης των Medea Electronique.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος προκάλεσαν ζημιές στη Μεσσήνη (pics)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments