Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης: Εάν ήμουν Σκοπιανός θα έτριβα τα χέρια μου

Νικήτας Κακλαμάνης: Εάν ήμουν Σκοπιανός θα έτριβα τα χέρια μου
"Βολές" Κακλαμάνη σε Κοτζία για το Σκοπιανό.

Αυτά τα οποία είπε στη δημόσια τηλεόραση ο κ. Κοτζιάς, αν εγώ ήμουν Σκοπιανός θα έτριβα τα χέρια μου, ήταν επιχειρήματα, τα οποία θα χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή την απάντηση που ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε στον καθηγητή γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινώτη σχετικά με την αναγνώριση ή μη «μακεδονικής γλώσσας», κατά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, το 1977, επί Κ. Καραμανλή, στην Αθήνα, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε: «Τι ήταν το αυτονόητο; Το αυτονόητο δεν ήταν ένας υπουργός Εξωτερικών να φωνάξει έναν άνθρωπο, όπως είναι ο κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος ήταν τότε στις συζητήσεις παρών, όπως είπε ο ίδιος, να του πει ενημέρωσέ με τι ακριβώς συζητήθηκε; Κρατάει όσα νομίζει ότι του είναι χρήσιμα και πετάει όσα νομίζει ότι δεν του είναι χρήσιμα. Ούτε το τι μπορεί να συνέβη πριν από 50 χρόνια σημαίνει ότι αυτό είναι βάση εκκίνησης. Μετά από 50 χρόνια έχουν αλλάξει τα πάντα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση αν μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ έλθει στη Βουλή, διευκρίνισε:

«Η Νέα Δημοκρατία περιμένει επιτέλους να έλθει σε ένα χαρτί η συμφωνία, να ενημερωθούν κόμματα, ο λαός […] και όταν θα έχουμε το χαρτί μπροστά μας, τότε εμείς θα πούμε και την τελική μας θέση, διότι εδώ μέχρι πρότινος ίσχυε ότι δεν γνωρίζει η Δεξιά της κυβέρνησης τι ποιεί η Αριστερά –αναφέρομαι στον κ. Καμμένο και στον κ. Τσίπρα. Τις τελευταίες μέρες βλέπω ότι δεν γνωρίζει και η Αριστερά της κυβέρνησης τι ποιεί η άλλη Αριστερά, δηλαδή ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Κοτζιάς βγήκε και από τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας και μίλησε για τελική συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας, με διαρροές από το Μαξίμου, κατέβασε τον πήχη και μάλλον δικαιολογημένα τον κατέβασε, με όσα ακολούθησαν».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία κύρωσης μίας πιθανής συμφωνίας παρατήρησε: «Στο Σύνταγμα των Σκοπίων, στο προοίμιο μέσα υπάρχουν δύο πράγματα, τα οποία δεν ξέρω γιατί δεν έχουν αναδειχθεί. Πρώτον, ότι το δημοψήφισμα δεν υποκαθιστά τις αλλαγές του Συντάγματος –ναι μεν περιλαμβάνεται σαν διαδικασία, αλλά σαφέστατα λέει ότι δεν το υποκαθιστά. Δεύτερον, ότι οι αλλαγές του Συντάγματος απαιτούν πλειοψηφία 2/3 και έχει τη διαδικασία, που οδηγεί στην τελική ψηφοφορία στην Σκοπιανή Βουλή. Αυτή η διαδικασία της διαβούλευσης μιλάει μέσα για τουλάχιστον έξι μήνες, γι’ αυτό εμείς εκτιμούμε ότι στη Βουλή τη δική μας -για να έλθει στη Βουλή μας πρέπει να έχουν τελειώσει αυτοί από τη δική τους Βουλή- δεν βλέπω να έρχεται πριν από το τέλος του χρόνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Λάβρος ο Κικίλιας κατά του Κοτζιά για το Σκοπιανό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play