Βιβλίο

Η Κατερίνα Μανανεδάκη στο www.pagenews.gr: “Σημασία δεν έχει το πόσο ευτυχισμένος είσαι αλλά το πόσο ευτυχισμένος θέλεις να γίνεις”

Η Κατερίνα Μανανεδάκη στο www.pagenews.gr: “Σημασία δεν έχει το πόσο ευτυχισμένος είσαι αλλά το πόσο ευτυχισμένος θέλεις να γίνεις”
Η Κατερίνα Μανανεδάκη αποκλειστικά στο www.pagenews.gr.

H Κατερίνα Μανανεδάκη είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Star Channel, στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας.

Διετέλεσε επίσης αρχισυντάκτρια στο “TV Zapping”. Έχει γράψει 15 βιβλία που έχουν γίνει θεατρικές παραστάσεις και ετοιμάζονται να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Όλα της τα βιβλία είναι ιδιαιτέρως αγαπητά και έχουν μεταφραστεί και στο εξωτερικό.

Η συνέντευξή μας προέκυψε επ’ αφορμή της κυκλοφορίας του νέου της βιβλίου με τίτλο«Εγώ Πότε Θα Γίνω Ευτυχισμένη;».Καλοτάξιδο Κατερίνα!

Κατερίνα ήσουν επί σειρά ετών δημοσιογράφος. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να γράψεις επαγγελματικά και να περάσεις από τη δημοσιογραφία στη συγγραφή;

Σίγουρα δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα «Τώρα, θα γίνω συγγραφέας»! Γιατί αν πετύχαινε, αμέσως μετά θα έλεγα «Τώρα θέλω να κερδίσω το Τζόκερ!!!»

Μπορεί να έχω γράψει δεκαπέντε βιβλία έως τώρα, ούτε κι εγώ το πιστεύω αλλά το να βάλω τις λέξεις στη σειρά για να δημιουργήσω μεγάλες ιστορίες, με πολλούς πρωταγωνιστές ,έγινε σχεδόν αυτόματα ,με τρόπο μαγικό! Άνοιξα ένα αρχείο στον υπολογιστή μου και άρχισα να συγκεντρώνω αστεία περιστατικά, διασκεδαστικούς διαλόγους, πράγματα που συνέβαιναν σε μένα και τους φίλους μου κι έμοιαζαν εξωπραγματικά, γιατί ως γνωστόν τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή κι έτσι ,χωρίς να το συνειδητοποιήσω καλά καλά, το πρώτο μου βιβλίο, το «Έχετε Μήνυμα στο Κινητό σας» έγινε πραγματικότητα.

Μετά απ’ αυτό, οι ήρωες ήταν ασυγκράτητοι! Ζούσαν σε αναρχία στο μυαλό μου και μόνο όταν κατάφερναν να βιώσουν περιπέτειες που ήθελαν, όπως τις ήθελαν, ησύχαζαν!

Κι ήταν μεγάλη χαρά για μένα, το γεγονός ,πως οι αναγνώστες αγκάλιασαν πολύ θερμά τα βιβλία μου, ταυτίστηκαν με τους πρωταγωνιστές και βρήκαν κομμάτια από τη ζωή τους, στις σελίδες. Γίναμε έτσι, όλοι μαζί, μια μεγάλη παρέα, να γελάμε με τα ίδια τρελά και απίστευτα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας.

Η συγγραφή ενός βιβλίου είναι για σένα τρόπος διαφυγής;

Είναι πολλοί τρόποι διαφυγής μαζί! Είναι η δική μου ψυχοθεραπεία. Δεν είναι εύκολο, να κάθεσαι ώρες ατέλειωτες μπροστά σ’ έναν υπολογιστή, με την πρώτη λευκή σελίδα να περιμένει τις πρώτες λέξεις αλλά είναι απολύτως χαλαρωτικό όταν το ταξίδι ξεκινά και σκέφτομαι ,πως σε μια χώρα σε κρίση που όλοι τρέχουμε προσπαθώντας να προλάβουμε τα πάντα, μέσα από ένα βιβλίο γίνεται το «εγώ» «εμείς» και το χαμόγελο μοιράζεται. Γράφω και σκέφτομαι πως θέλω να προσφέρω πολλά χαμόγελα, αισιοδοξία κι ελπίδα. Φαντάζομαι πως ανεβαίνουμε όλοι μαζί σε μια χάρτινη βάρκα και ταξιδεύουμε, έστω και για λίγο, μακριά απ’ όλους και όλα.

Πώς ένιωσες όταν είδες το πρώτο σου βιβλίο, στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων;

Να σου πω την αλήθεια ντρεπόμουν λίγο! Γιατί άλλο στη δημοσιογραφία που εσύ κάνεις τις ερωτήσεις κι άλλο στο βιβλίο που αποκαλύπτεις ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού σου. Στο χαρακτήρα κάθε ήρωα, υπάρχει κι ένα μικρό κομμάτι αυτού που το γράφει . Κι αυτοί που σε γνωρίζουν καλά, μπορούν να διακρίνουν πίσω από τις λέξεις ,μικρά μυστικά. Αλλά και οι αναγνώστες , τρυπώνουν πίσω από τις εικόνες , ανακαλύπτουν κι αυτοί περιπέτειες , αγωνίες, φόβους και ελπίδες που μοιάζουν τόσο πολύ με τις δικές τους. Τώρα πια όμως ,γνωριζόμαστε τόσο καλά μεταξύ μας ,που κάθε φορά ανυπομονώ πάρα πολύ, για το καινούριο εκδοτικό ραντεβού μας.

Πες μου λοιπόν για το καινούριο σου βιβλίο το «Εγώ Πότε Θα Γίνω Ευτυχισμένη;» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Τι να σου πρωτοπώ;! Παρέα με την πρωταγωνίστριά μου, τη Μαίρη Παναγιώτου, κυνηγάμε την ευτυχία!!! Είναι μια πολύ αστεία μα ταυτόχρονα πολύ αληθινή ιστορία, που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα ή άντρα.

Με δυο λόγια…

H Μαίρη είναι παντρεμένη, έχει ένα γιο, έχει μια δουλειά ,ζει μια ήσυχη και τακτοποιημένη καθημερινότητα.

Μέχρι τη στιγμή, που εντελώς τυχαία, συναντά στο δρόμο, τον πρώην της, ο οποίος της ζητά να του απαντήσει σε μια και μόνο ερώτηση: «Έγινες ευτυχισμένη …χωρίς εμένα;»

Καταλαβαίνετε τι ακολουθεί!!! Ένα τρελό γαϊτανάκι με πολλά μπλεξίματα και καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή της…

Τι εικόνες είχες στο μυαλό για να εμπνευστείς;

Την εικόνα μας στον καθρέφτη και το «θέλω» μας να γίνουμε έστω και για λίγο ευτυχισμένοι. Γιατί η ευτυχία είναι το τώρα, είναι στιγμές, είναι η μάχη που δίνουμε με τον εαυτό μας για να μάθουμε να μας αγαπάμε και να μας στηρίζουμε. Ευτυχία είναι να καταφέρνουμε να μένουμε ζωντανοί μετά από κάθε μικρή ή μεγάλη καταστροφή. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται ,πιστεύω πως είναι απόλυτα αληθινό. Αν πιστέψουμε πως αξίζουμε τα καλύτερα, τα καλύτερα θα έρθουν στη ζωή μας.

Μια ιστορία λοιπόν με πολύ χιούμορ που όμως «μοιράζεται» μαζί μας πολλές αλήθειες…

Ακριβώς όπως το λες. Γιατί, όπως μου αρέσει να μουρμουρίζω, σημασία δεν έχει το πόσο ευτυχισμένος είσαι αλλά το πόσο ευτυχισμένος θέλεις να γίνεις!

Ξέρω όμως πως και το βιβλίο σου το «Τι Τραβάμε κι Εμείς οι Μάνες!» σύντομα θα βρει το δρόμο του στο θεατρικό σανίδι. Θα είσαι χαρούμενη και γι αυτό…

Πολύ! Θα το ανεβάσει η Βάσια Παναγοπούλου στο θέατρο «Χυτήριο» και ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τις μαμάδες πρωταγωνίστριες και στο θέατρο.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλα.

Ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι πολλές και ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Να είμαστε όλοι καλά και να χαμογελάμε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments