Πολιτισμός

Το 1o Mykonos Art Festival ξεκινάει στις 23 Ιουνίου

Το 1o Mykonos Art Festival ξεκινάει στις 23 Ιουνίου
Το 1ο Mykonos Art Festival διοργανώνει το καλοκαίρι του 2018 ο Πολιτιστικός, Αθλητικός και Κοινωνικός Οργανισμός «Γ. Αξιώτης».

«Σκοπός του νέου θεσμού Mykonos Art Festival είναι η δημιουργία μίας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.

Φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-garde διανόησης» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Mykonos Art Festival, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου.

Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφθεί κανείς τη Μύκονο, αντάξιο της ταυτότητάς της.

Το πρόγραμμα, που θα καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης εστιάζοντας στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες, απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, καλύπτοντας όσο το δυνατόν ηλικιακά ευρύτερο κοινό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης