Πολιτική

Βουλή – Πρόταση δυσπιστίας: “Μάχη” με απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό

Βουλή – Πρόταση δυσπιστίας: “Μάχη” με απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό
Τρίτη ημέρα συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας και αποχαρακτηρίστηκαν περίπου 30 έγγραφα της ελληνικής διπλωματίας τα οποία αφορούν τις διαπραγματεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για το Σκοπιανό.

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε για μικροπολιτικούς λόγους η Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για έλλειψη νομιμοποίησης στην υπογραφή της συμφωνίας για το Μακεδονικό.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα αποχαρακτηρίστηκαν περίπου 30 έγγραφα της ελληνικής διπλωματίας τα οποία αφορούν τις διαπραγματεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα έγγραφα η κυβέρνηση σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει στην κοινοβουλευτική μάχη προκειμένου να ακυρώσει την επιχειρηματολογία των αντιπάλων της.

Αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι στα έγγραφα αυτά καταγράφονται επιλογές που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για τη σύνθετη ονομασία και το ζήτημα των αλλαγών στο σύνταγμα των Σκοπίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόταση μομφής: Κορυφώνεται η «μάχη» στη Βουλή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments