Αθλητισμός

Τέλος εφτά συμβόλαια στον Παναθηναϊκό – Ποια θα είναι η επόμενη μέρα, τι λέει ο Πασκουάλ

Τέλος εφτά συμβόλαια στον Παναθηναϊκό – Ποια θα είναι η επόμενη μέρα, τι λέει ο Πασκουάλ
Ξεκινάει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

Η σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, με το τριφύλλι να προσθέτει στην τροπαιοθήκη του το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η προσοχή από εδώ και στο εξής θα «πέσει» στην επόμενη ημέρα του συλλόγου και το «χτίσιμο» του Παναθηναϊκού της σεζόν 2018-19.

Ο Τσάβι Πασκουάλ με το επιτελείο του και φυσικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θα τα «βάλουν κάτω» στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν αρκετά θέματα προς διευθέτηση, προτού χαράξουν τη στρατηγική εν όψει της νέας σεζόν. Όπου «θέματα», βάλτε τη λέξη συμβόλαια, καθώς αυτό το καλοκαίρι «εκπνέουν» επτά: Καλάθης, Τζέιμς, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Παππάς και Όγκαστ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το «τριφύλλι» έχει ρίξει ήδη το βάρος στην υπόθεση του Καλάθη. Οι «πράσινοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να πετύχουν νέα συμφωνία με τον 29χρονο γκαρντ, ο οποίος είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν και έχει όλα τα… φόντα ώστε να καθοδηγήσει εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στα επόμενα χρόνια. Η περίπτωση του Καλάθη προηγείται των υπολοίπων και οι ενδείξεις είναι -μέχρι στιγμής- θετικές, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στις υπογραφές.

Έπειτα, ακολουθούν οι Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον. Ο Τζέιμς επέστρεψε στα μέσα της σεζόν και συντέλεσε στο να κατακτηθεί ένας ακόμη τίτλος. Στο διάστημα της δεύτερης θητείας του, υπήρξαν ουκ ολίγα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προχωρημένες επαφές, μέχρι και για συμφωνία με την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επιθυμεί διακαώς να τον φέρει στην Ιταλία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Σίνγκλετον με τη Φενέρμπαχτσε, που εντάθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Ματ Λοτζέσκι και Κέι Σι Ρίβερς. Στις δύο περιπτώσεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο μεν Ρίβερς προσπάθησε να ξεπεράσει τον κακό εαυτό του (λόγω τραυματισμού) στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Λοτζέσκι κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο φινάλε, με την καλή παρουσία του στους τελικούς της Basket League. Στο φινάλε -και δη στον πέμπτο τελικό- ανέβηκαν οι μετοχές του Νίκου Παππά, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει επίσης αυτό το καλοκαίρι.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Ζακ Όγκαστ, η οποία -κρίνοντας βάσει των υπολοίπων- δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το «τριφύλλι». Ωστόσο η παρουσία του στους τελικούς έδειξε πως έχει την προοπτική να δώσει πολλά στην ομάδα και το πιθανότερο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα θελήσει να τον κρατήσει στο ρόστερ του.

Τι λέει για όλα αυτά ο Πασκουάλ; Ρωτήθηκε χθες, αλλά όπως ήταν λογικό είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους απαντήσεις. «Όπως πάντα, μετά από κάθε πρωτάθλημα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες, στις οποίες πρέπει όλοι να σκεφτούμε πώς θα οικοδομήσουμε τον τρόπο που ο καθένας θέλει να δει την ομάδα και τον εαυτό του. Καταρχάς, θα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και στη συνέχεια να σκεφτούμε τις αποφάσεις που θα λάβουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργιάζουν οι φήμες: «Τράμπα» Γκάουντλοκ με Τζέιμς;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments