Κόσμος

Θερινό ηλιοστάσιο 2018: Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Στόουνχεντζ

Θερινό ηλιοστάσιο 2018: Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Στόουνχεντζ
Το θερινό ηλιοστάσιο παρακολούθησαν και στη Βρετανία στην περιοχή του Στόουνχεντζ.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Στόουνχεντζ στη Βρετανία, τυλιγμένοι με κουβέρτες και φορώντας ζακέτες για το θερινό ηλιοστάσιο και παρακολούθησαν τον ήλιο να βγαίνει σε έναν καθαρό ουρανό.

Όπως αναφέρει το BBC, περίπου 9.500 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο νεολιθικό μνημείο για να χαιρετήσουν την αρχή της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του πίσω από τη βάση των τεράστιων λίθων στις 4:52 θερινή ώρα Αγγλίας εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων από το πλήθος.

Το θερινό ηλιοστάσιο είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες που ο οργανισμός English Heritage, που διαχειρίζεται τα μνημεία της χώρας, επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο με τους προϊστορικούς λίθους.

Πιστεύεται ότι τα θερινά ηλιοστάσια γιορτάζονταν στο Στόουνχεντζ για χιλιάδες χρόνια. Ο χώρος είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα μέλη της κοινότητας των Δρυίδων (αρχαίοι Κέλτες ιερείς) και των Παγανιστών, που κάνουν τελετές και εορτασμούς στα θερινά και τα χειμερινά ηλιοστάσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαλλία: Έφηβος μετανάστης κρυβόταν σε μηχανή λεωφορείου για 2 ημέρες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play