Πολιτική

Τσίπρας: Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, επιδιώκει το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Τσίπρας: Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, επιδιώκει το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας
Ο κ. Τσίπρας άνοιξε το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους - Ελκκλησίας και αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες θεσμικές διαδικασίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε, τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια και τη συμφωνία με τους εταίρους για την ελάφρυνση του χρέους, ετοιμάζει ήδη την επόμενη κίνησή του: τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας με μοχλό την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ειδικότερα, δήλωσε: «Πρέπει να τεθεί, κατά τη γνώμη μου, το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός (σ.σ.: Κράτους – Εκκλησίας) στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα».

Σε ανάλογες δηλώσεις προχώρησε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας είπε ότι με την ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να γίνει πιο λειτουργική αυτή η σχέση, προσθέτοντας ότι η μισθοδοσία των ιερέων θα συνεχιστεί.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός εγκαίρως άνοιξε το ζήτημα και θα πάμε στις απαραίτητες θεσμικές τομές που χρειάζεται η Ελλάδα μετά την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες δημοσιεύει και η «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τη συζήτηση για την αναθεώρηση τον επόμενο μήνα, παρότι επισήμως, ως νομικό κείμενο, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το πιθανότερο είναι να κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο, με την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.

«Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές. Και το Κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε» πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφορικά με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments