Διεθνή

Κίνα: Αυξήθηκε στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Κίνα: Αυξήθηκε στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο
Οι τιμές, εκτός των τροφίμων, αυξήθηκαν κατά 2,2% στην Κίνα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας, που αποτελεί τον βασικό δείκτη του πληθωρισμού, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,9% τον Ιούνιο από 1,8% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία (NBS). Σε σύγκριση με τον Μάιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,1%.

Οι χαμηλότερες τιμές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, λόγω της μεγάλης προσφοράς, ήταν ο βασικός λόγος για τη μείωση του δείκτη σε σχέση με τον Μάιο, δήλωσε στέλεχος της NBS. Οι τιμές των τροφίμων υποχώρησαν 0,8% σε μηνιαία βάση και αυξήθηκαν μόνο 0,3% σε ετήσια βάση.

Η τιμή του χοιρινού, του βασικού κρέατος στην Κίνα, έκανε βουτιά 12,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, μειώνοντας τον δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,32 της ποσοστιαίας μονάδας. Σε μηνιαία βάση, σημείωσε αύξηση 1,1% μετά από τη μείωσή του επί τρεις συνεχόμενους μήνες.

Οι τιμές, εκτός των τροφίμων, αυξήθηκαν 2,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και 0,1% σε σχέση με τον Μάιο. Η Κίνα έχει στόχο μία ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά περίπου 3% φέτος, όπως και το 2017.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος μετρά τις τιμές των προϊόντων που χρεώνουν οι βιομηχανίες, αυξήθηκε 4,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, φθάνοντας σε υψηλό επίπεδο έξι μηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments