Πολιτική

“Τρίζουν” οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Τι ετοιμάζουν τα στελέχη που διαρκώς αποχωρούν

“Τρίζουν” οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Τι ετοιμάζουν τα στελέχη που διαρκώς αποχωρούν
Σκηνικό αποσύνθεσης επικρατεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

Μήνυμα που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουμε νέες πολιτικές ανακατατάξεις στέλνει με δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ο παραιτηθείς πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας των ΑΝΕΛ  και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Προέδρου Πάνου Καμμένου κ.  Αθανάσιος Μπέλτσος.

Για όσους γνωρίζουν τα τεκτενόμενα στους Ανεξάρτητους Έλληνες το συγκεκριμένο στέλεχος είχε πρωταγωνιστικό και κρίσιμο ρόλο στην ίδρυση του κινήματος( συνέταξε την ιδρυτική διακήρυξη και οργάνωσε πανελλαδικά το κίνημα)  αλλά και στις 5 νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην δική του παραίτηση προηγήθηκαν ή ακολούθησαν εκατοντάδες στελέχη σε όλη την επικράτεια.

Είναι ο άνθρωπος που απέκρουσε την προσπάθεια διάλυσης που επιχείρησαν το 2012-13 μια σειρά από βουλευτές καταφέρνοντας να κρατήσει την συνοχή του κινήματος παρότι απεχώρησε σημαντικός αριθμός βουλευτών( Μαριάς, Γιαταγάνα, Μελάς, Νταυρής , Γιοβανόπουλος, Μαρκόπουλος, Ζώης,Σταμάτης, Σμολοκτός,Κοντογιαννίδης,Ευγένιος Παπαδόπουλος,  Γιαννάκης, Καπερνάρος  , Δημαράς,Ξουλίδου, Μακρή, Ιατρίδου, Ουζουνίδης,Κάτανας) δεν σημειώθηκε ποτέ τέτοια μαζική έξοδος στελεχών της βάσης, όπως τώρα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η δύναμη που διαθέτει στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ είναι ισχυρή και αποτελούσε βασικό πυλώνα στον οποίο στηρίχθηκε το οικοδόμημα επί 6 χρόνια.

Η αποχώρηση του υπήρξε το πιο ισχυρό πλήγμα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή ενός προδιαγεγραμένου πολιτικού βατερλώ. Άλλωστε και στα δύο συνέδρια του κινήματος το 2013 και το 2016 εκλέχθηκε πρώτος με συντριπτική αποδοχή από τα στελέχη της βάσης , παρότι στο συνέδριο του 2016 ήταν σε πλήρη αντίθεση με τον Πρόεδρο κ. Πάνο Καμμένο.L

Με δήλωση του ο κ. Μπέλτσος ξεκαθαρίζει ότι τα στελέχη που απεχώρησαν από το κίνημα δεν επιθυμούν να αποτελέσουν πιόνια σε νεοσύστατους πολιτικούς φορείς με αμφιλεγόμενα πρόσωπα αλλά θα δρομολογήσουν καταστάσεις για την δημιουργία ενός ευρύτατου πατριωτικού μετώπου χωρίς ιδεολογικές ταμπέλες αλλά με καθαρά εθνικό προσανατολισμό.

Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο κ. Μπέλτσος αναφέρει:
“Όσοι βλέπουν εμάς που αποχωρήσαμε από τους ΑΝΕΛ σαν μεταγραφικά θύματα πολιτικών παραμάγαζων να το ξεχάσουν. Δεν είμαστε διαθέσιμοι και ξέρουμε την δύναμη μας η οποία δεν θα εγκλωβιστεί σε καθοδηγούμενες καταστάσεις. Η επόμενη μέρα θα είναι καθαρή και θα υπηρετεί πατρίδα και κοινωνία Δεν θα μεταμορφωθούμε σε πολιτικές μαριονέτες υπηρετώντας σάπιους επιχειρηματικούς κύκλους και αμφιλεγόμενα πρόσωπα με παρελθόν. Η δική μας η ψυχή δεν φυλακίζεται ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Το δικό μας το όραμα παραμένει ζωντανό και θα αναγεννηθεί μέσα από την κοινωνία και το πατριωτικό μέτωπο ελεύθερα σκεπτόμενων Ελλήνων.”
Ο Σεπτέμβρης προμηνύεται καυτός μιας και οι πληροφορίες μας λένε ότι η δυναμική των στελεχών που απεχώρησαν και που πρόκειται να αποχωρήσουν είναι σημαντική και έχει ερείσματα σε όλη την χώρα και δεν είναι διατεθειμένοι να αποσυρθούν από τα πολιτικά δρώμενα, ειδικά με την συμφωνία των Πρεσπών να είναι προ των πυλών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε νομούς όπως η Πιερία, η Δράμα και η Κοζάνη όπου οι ΑΝΕΛ σημείωναν μεγάλα ποσοστά έχει αποχωρήσει το 100% των στελεχών.
Απόδειξη του πανικού που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια των ΑΝΕΛ είναι ότι μέχρι σήμερα δείχνουν να μην μπορούν να αντιδράσουν σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό τους.
Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν δεν έχουν την παραμικρή επιρροή στα σημαντικά στελέχη που αποχώρησαν όπως οι κ.κ. Αθανάσιος Μπέλτσος, κ. Παν. Πλακεντάς (αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης), κ. Κυζιρίδης (μέλος Εκτελεστικής από Θεσσαλονίκη), κ. Ανέστης Μυστρίδης (πολιτευτής και πρόεδρος Νοσοκομείου Κατερίνης κα.).
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως επικρατεί σκηνικό αποσύνθεσης στους Ανεξάρτητους Έλληνες με τον Πάνο Καμμένο να δείχνει στριμωγμένος στις δικές του πολιτικές επιλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments