Ελλάδα

Στον Άρειο Πάγο το «Λίπος» – Κωνσταντοπούλου: «Αγχώνομαι μην πεθάνει στο δικαστήριο»

Στον Άρειο Πάγο το «Λίπος» – Κωνσταντοπούλου: «Αγχώνομαι μην πεθάνει στο δικαστήριο»
Η κατάσταση της υγείας του "Λίπους" επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο όπως δηλώνουν οι συνήγοροί του.

Ενώπιον του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα η συζήτηση σχετικά με την έκδοση στη Γαλλία του Γεωργιανού αρχιμαφιόζου, φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για τη δεύτερη διακοπή της συζήτησης, καθώς την περασμένη Τρίτη οι δικηγόροι του εκζητούμενου, είχαν επικαλεστεί τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, προκειμένου να διακοπεί η δίκη για σήμερα.

Ο 57χρόνος, Λάσα Σουσανασβίλι οδηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τους συνηγόρους του να ζητούν χρονικό περιθώριο 10 ημερών, για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του.

Εκτός αυτού, για μια ακόμη φορά επικαλέστηκαν την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του. Όπως δηλώνουν, χρειάζεται χρόνο «για να προετοιμαστεί ψυχολογικά, αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αγχώνομαι μην πεθάνει μέσα στο δικαστήριο

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου, αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως, γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του», δηλώνει η δικηγόρος του «Λίπους».

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο», συνεχίζει.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής αναφέροντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της».

Τελικά το αίτημα αναβολής απερρίφθη και όταν οι αρεοπαγίτες επανήλθαν στην έδρα για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, όπως για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου, κ.λπ.

Διαβάστε Eπίσης

Διακόπηκε η δίκη για την έκδοση του Σουσανασβίλι (pics)

Νέα τροπή για την 55χρονη που χαράκωνε τα μωρά – Θα κάνει εξετάσεις για τυχόν μεταδοτικό νόσημα

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη του »Λίπους» – Πήγε στο νοσοκομείο (pic&vid)

Έβρος: Ελεύθεροι οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν