Ελλάδα

Μάτι: Ταυτοποιήθηκε η σορός του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης Εβίτας Φύτρου

Μάτι: Ταυτοποιήθηκε η σορός του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης Εβίτας Φύτρου
Η οικογένεια είχε βρει τραγικό θάνατο μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι, αφήνοντας πίσω μονάχα την μητέρα.

Το τραγικό τέλος για την μητέρα της 13χρονης Εβίτας Φύτρου γράφτηκε σήμερα 27/7/18, αφού ταυτοποιήθηκαν οι σοροί και του συζύγου της, αλλά και του μικρότερου παιδιού της που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.

Την ανακοίνωση έκανε συντετριμμένη η μητέρα της 13χρονης, στο νοσοκομείο όπου και εκλήθη. Να θυμίσουμε, ότι η κόρη της Εβίτα, 13 ετών πήδηξε στη θάλασσα από το οικόπεδο στο Μάτι για να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα, αλλά βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας πάνω στα βράχια.

Ο σύζυγός της ήταν 54χρονών και ο μικρότερος γιος της οικογενείας 11.

Η επιστολή της μητέρας που ραγίζει καρδιές

Πριν από λίγες μέρες, η μητέρα που έχασε ολόκληρη της οικογένειά της στο Μάτι Αττικής έγραψε μια επιστολή για τον άδικο χαμό των δικών της προσώπων. Τα λόγια της προκαλούν μονάχα βαθύτατη θλίψη. Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου( στην εκπομπή «Αταίριαστοι»), προσωπικός φίλος της οικογένειας Φύτρου, διάβασε ένα κομμάτι από την επιστολή που του έστειλε η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών.

Η επιστολή:

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα:

«Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις».

Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί.

Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

Μπορεί να μην ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα στο Μάτι

Συνεχίζεται το θρίλερ που αφορά την ταυτοποίηση των νεκρών στο Μάτι, αφού σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιοι σοροί που βρέθηκαν ή θα βρεθούν από την φονική πυρκαγιά να μην ταυτοποιηθούν ποτέ.

Αυτό είπε μεταξύ άλλων η Υποστράτηγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πηνελόπη Μηνιάτη που έχει αναλάβει την ταυτοποίηση των θυμάτων της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, είπε μάλιστα πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται.

Η Πηνελόπη Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία εκτελώντας στο δρομολόγιο Λάρνακα-Πράγα, κατέπεσε στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005.

«Μπορεί.. Στο «Helios» τρεις άνθρωποι δεν βρέθηκαν ποτέ, παρόλο που ήταν μια «κλειστή λίστα» σε ένα αεροπλάνο» είπε η υποστράτηγος.

«Αυτή η περίπτωση είναι πολύ δυσκολότερη, τεχνικά το ονομάζουμε «ανοικτό σύστημα». Μετά βρίσκονται σοροί, μπορεί… είναι κάτι που το περιμένουμε», κατέληξε η η Υποστράτηγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments