Αυτοδιοίκηση

Δήμος Παύλου Μελά: Έργα για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών

Δήμος Παύλου Μελά: Έργα για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών
Έργα για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών υλοποιήθηκαν στον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

Έργα για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών υλοποιήθηκαν στον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, καθώς η Δημοτική Αρχή στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Από τα έργα που έγιναν, ξεχωρίζει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο νέος διάδρομος διέλευσης πεζών στη διασταύρωση των οδών Μακρυγιάννη και Μπουμπουλίνας, καθώς ενώ στην περιοχή υπάρχουν παιδική χαρά, δύο δημοτικά σχολεία και ένα γυμνάσιο, δεν υπήρχε δυνατότητα ασφαλούς διέλευσης των πεζών και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών και των ηλικιωμένων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις σε στέγαστρα στάσεων λεωφορείων του ΟΑΣΘ στην περιοχή της Σταυρούπολης, καθώς παρεμπόδιζαν τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης ατόμων με χαμηλή όραση. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, κυρίως στην Κάτω Ηλιούπολη. Ετσι, παρεμβάσεις έγιναν στους οδούς με σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο όπως η Νίκης, η Αριστοτέλους, η Μαυρομιχάλη, Σουλίου και Μ. Φριζή. Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν σχετικές εργασίες στην Πολίχνη και συγκεκριμένα σε δεύτερο τμήμα της οδού Μαυρομιχάλη και στις οδούς Αναγεννήσεως, Βενετίας, Αττάλου, Αγίου Ιωάννη, Μεσσήνης (Μετέωρα) και Αγίου Ελευθερίου στην Ευκαρπία.

Σημειώνεται, δε, ότι, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου 2017 – 2018, ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Σουλίου που περιβάλλει τη δυτική πλευρά του 6ου Δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης. Εξάλλου, αναβαθμίστηκε ο δημόσιος χώρος στην κύρια είσοδο του Δήμου Παύλου Μελά, από την αερογέφυρα Σταυρούπολης μέχρι και το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου μετά από τις πρόσφατες εργασίες του Τμήματος Πρασίνου στις νησίδες της κεντρικής οδού Λαγκαδά. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έγινε κλάδεμα δένδρων και θάμνων, αποψίλωση – χειρωνακτικός καθαρισμός των νησίδων και απομάκρυνση των σκουπιδιών, παρεμβάσεις απαραίτητες για την ασφαλή πρόσβαση και διάβαση του οδικού δικτύου, από διερχόμενους πεζούς και οδηγούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments