Πολιτική

Η τελετή παραλαβής – παράδοσης του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη

Η τελετή παραλαβής – παράδοσης του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη
Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη από τον Νίκο Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη, μετά την παραίτηση του πρώτου.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία έλαβε μέρος μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κάνει δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, 11 ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Τόσκας: Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός

Ο Νίκος Τόσκας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, εξήρε τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να μην ξαναζήσουμε κάποια παρόμοια τραγωδία.

«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρυσμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου», είπε ο Νίκος Τόσκας.

«Αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας, οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία» τόνισε.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε, επίσης, ότι: «Κάποιοι δεν με πίστεψαν που έλεγα ότι δεν είμαι «βιδωμένος» με την καρέκλα μου. Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το επιδίωξα, αλλά ούτε θα γίνω. Εγώ φορούσα πάντα την στολή και τιμώ τους ανθρώπους με στολή. Από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στήριξα σε όλα τα επίπεδα το δύσκολο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας».

Σκουρλέτης: Προτεραιότητα η ανακούφιση των πληγέντων

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «έχει γίνει κατανοητό για την κυβέρνηση, προτεραιότητα είναι να μπορέσει να ανακουφίσει όσους έζησαν και υπέστησαν τις τραγικές επιπτώσεις αυτής της φονικής πυρκαγιάς».

«Πρέπει να δούμε τα διαχρονικά εγκλήματα που έχουν γίνει» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι περιορισμός της άναρχης δόμησης και ο επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας πρέπει να συνοδευθούν και από μία εις βάρος διευρεύνηση της όλης επιχείρησης που έγινε. «Η Δικαιοσύνη έχει αρχίσει το έργο της και όλοι θα συμβάλλουμε στο να το ολοκληρώσει» είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «είναι άδικο να κρίνουμε την παρουσία του Τόσκα με βάση τα όσα έγιναν από τις 23 Ιουλίου και έπειτα» και συνέχισε: «Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την Αστυνομία όσο και για την Πυροσβεστική μέσα από αυτή την αποτίμηση της κατάστασης, υπάρχει ανάγκη να βγει πιο ισχυρή, με υψηλό το φρόνημα, γιατί θα βρεθούν και άλλες φορές αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις».

Όλη η συζήτηση που γίνεται, είπε, θα πρέπει να λαμβάνει κατά νου ότι αυτό το έμψυχο δυναμικό, αυτοί οι αξιωματικοί θα κληθούν και τις επόμενες ημέρες, χρόνια να δράσουν να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments