Πολιτική

Μπαλάφας: Αποφασιστικό βήμα η Ίδρυση της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών

Μπαλάφας: Αποφασιστικό βήμα η Ίδρυση της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών
Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, δήλωσε πως η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας με την ίδρυση της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση, συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση του αποτελεσματικού συντονισμού.

«Η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας με την ίδρυση της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση, συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση του αποτελεσματικού συντονισμού και της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης της εκδήλωσης ακραίων φυσικών φαινομένων» είπε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στην ΕΡΤ καθώς όπως ανέφερε: «Ο ενιαίος αυτός φορέας αποτελεί ένα κέντρο από το οποίο θα κατευθύνονται όλες οι δραστηριότητες, των συνεργαζόμενων για την αντιμετώπιση των κινδύνων φορέων».

Όσον αφορά το τέλος του μνημονίου και την έναρξη της μεταμνημονιακής φάσης, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι «αυτό το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η χώρα μας πλέον θα έχει στη διάθεσή της ισχυρούς βαθμούς ανεξαρτησίας και επιλογών στην αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης και της εφαρμογής διαφόρων μέτρων προς όφελος εκείνων των κοινωνικών ομάδων που έχουν υποστεί το κύριο βάρος της μνημονιακής περιόδου.

Στην κατεύθυνση αυτή προωθείται σε πρώτη φάση, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η προώθηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Διαμορφώνεται μια δέσμη φοροελαφρύνσεων και μέτρων αύξησης των κοινωνικών δαπανών για το 2019 (πχ μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση ΕΝΦΙΑ κλπ).

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 θα κινηθούν στην παραπάνω κατεύθυνση».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν «μαύρη τρύπα» 89 εκατομμυρίων

Γεωργιάδης: Εθνική αναγκαιότητα η μείωση των φόρων

Ο Κοτζιάς «απασφάλισε» κατά της Ρωσίας – Είναι σύντροφος της Τουρκίας με όπλα

Παπαδημούλης: «Αλά καρτ» καταδίκη της χυδαιολογίας από τη ΝΔ