Οικονομία

Φορολοταρία: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουλίου

Φορολοταρία: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουλίου
Η νέα φορολοταρία από την ΑΑΔΕ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Φορολοταρία για ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν από τους φορολογούμενους τον Ιούλιο 2018 θα πραγματοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

Όπως ενημέρωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η φορολοταρία θα αναδείξει τους 1.000 τυχερούς που θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος, ενώ τα ονόματα των τυχερών θα αναρτηθούν στο TAXISnet την ίδια ημέρα.

Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι για τη φορολοταρία θα αναρτηθούν στο TAXISnet την ίδια ημέρα.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 1 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1 .001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 4 ευρώ. Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.

Φορολοταρία: Πότε θα γίνουν οι επόμενες κληρώσεις:

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν ανακοινώσει και τις επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες για τις κληρώσεις του 2018. Σύμφωνα με αυτό, οι κληρώσεις θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες:

• Φορολοταρία Σεπτεμβρίου, 25 Οκτωβρίου 2018. • Φορολοταρία Οκτωβρίου, 29 Νοεμβρίου 2018. • Φορολοταρία Νοεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου 2018.

ΑΑΔΕ: Κυνηγάει τη φοροδιαφυγή και “εκπαιδεύει” τους τουρίστες

Διεθνή καμπάνια ενημέρωσης από την ΑΑΔΕ προκειμένου οι ξένοι τουρίστες να ζητούν αποδείξεις στην Ελλάδα, αλλά και να πληρώνουν με κάρτες και όχι με μετρητά.

Σχετική διαφήμιση μέσω Google εμφανίζεται ήδη στους μεγαλύτερους ιστότοπους όλου του κόσμου, ενώ σύντομα θα εμφανιστούν αφίσες με οδηγίες για το «τι είναι απόδειξη και τι όχι» στα αεροδρόμια.

Σε πρώτη φάση, πατώντας το σχετικό μπάνερ, οι ξένοι τουρίστες θα διαβάζουν το παρακάτω μήνυμα της ΑΑΔΕ (στα αγγλικά):

«Καλώς Ήλθατε στην ΕΛΛΑΔΑ!»

Αυτό το μήνυμα αποσκοπεί να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οδηγοί ταξί και περίπτερα) υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες.

Επομένως, δεν χρειάζεται να πληρώσετε με μετρητά. Μπορείτε να ζητήσετε να πληρώσετε με κάρτα.

Επιπλέον, όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες τους.

Ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να πληρώνει, με μετρητά ή με κάρτα, εάν δεν του δοθεί νόμιμη απόδειξη πληρωμής (“ap?dixi”).

Τα εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, καταστήματα, μίνι μάρκετ και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικά ταμειακές μηχανές και δεν επιτρέπεται να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις ή τυπωμένες σε απλό χαρτί.

Για όσους απαλλάσσονται από την υποχρέωση να διαθέτουν ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές (συγκεκριμένα, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών όπως ξενοδοχεία, κλινικές, γιατροί, δικηγόροι κ.λπ.), οι αποδείξεις που τυπώνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων, πρέπει να περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση και το εννιαψήφιο ΑΦΜ τους.

Έτσι, σε κάθε περίπτωση, προτού πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε αν δεν τη λάβετε. Είναι τόσο απλό να λέτε στα ελληνικά: “Apodixi please”! (=Απόδειξη παρακαλώ!)

Και κάτι ακόμα. Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας για τις πληρωμές σας και ζητώντας απόδειξη, βοηθάτε την ελληνική φορολογική αρχή να εισπράξει φόρους που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνετε. Πρακτικά συμβάλλετε στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και μας προσφέρετε την ευκαιρία να σας προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες την επόμενη φορά που θα έρθετε στη χώρα μας.

«Καλή διαμονή»

Εξάλλου, στις αφίσες που θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια, κάτω από μια ωραία φωτογραφία ενός τραπεζιού εστιατορίου – δίπλα στη θάλασσα, θα υπάρχει η εικόνα μιας νόμιμης απόδειξης, συνοδευόμενη από το εξής κείμενο (στα αγγλικά): «#Apodixi_Please (απόδειξη παρακαλώ). Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα καταναλωτικά δικαιώματά σας. Όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες. Δεν υποχρεούστε να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Γι’ αυτό, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα. Ζητήστε απόδειξη. Είναι τόσο απλό να το πείτε ελληνικά: #Apodixi_Please».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments