Διεθνή

Ισπανία: Η χώρα των γουρουνιών – Ξεπερνούν τον αριθμό των κατοίκων

Ισπανία: Η χώρα των γουρουνιών – Ξεπερνούν τον αριθμό των κατοίκων
Φόβοι για το περιβάλλον στην Ισπανία.

Υπάρχουν περισσότερα γουρούνια στην Ισπανία από κατοίκους για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο περιβάλλοντος της χώρας, ανακοινώνοντας ότι οι χοίροι ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια και οι κάτοικοι σε 46,5 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 9 εκατομμύρια ζώα από το 2013 και αυξάνονται οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μιας βιομηχανίας που παρήγαγε περισσότερους από 4 εκατομμύρια τόνους προϊόντων χοιρινού κρέατος και απέφερε πέρυσι στην ισπανική οικονομία 6 δισ. ευρώ.

Ο αυξανόμενος πληθυσμός χοίρων αποτελεί τον τέταρτο βασικό παράγοντα για την παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου μετά τις μεταφορές, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη βιομηχανία.

Ο κλάδος καταναλώνει επίσης τεράστιες ποσότητες νερού σε μια χώρα που πλήττεται συχνά από ξηρασία. Με κάθε χοίρο να καταναλώνει 15 λίτρα την ημέρα, η βιομηχανία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο νερό από τις πόλεις Σαραγόσα, Σεβίλλη και Αλικάντε. Τα νιτρικά από τα απόβλητα των ζώων αρχίζουν επίσης να μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, λένε οι περιβαλλοντολόγοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments