Διεθνή

Μεγάλη ναυτική βάση στα Κατεχόμενα σχεδιάζει η Τουρκία

Μεγάλη ναυτική βάση στα Κατεχόμενα σχεδιάζει η Τουρκία
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η Τουρκία φέρεται να σχεδιάζει ναυτική βάση στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η Τουρκία φέρεται να σχεδιάζει ναυτική βάση στα Κατεχόμενα. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχει τίτλο: «Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στο Νησί (Κύπρος)».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα κύρια αίτια αυτής της απόφασης είναι, ότι «Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή».

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει ήδη αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε «κατάλληλο μέρος», όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Τονίζεται ακόμα ότι «πρέπει να μεγαλώσει και το υφιστάμενο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νησί».

Η Yeni Safak αναφέρεται σε «απειλές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Τουρκίας στην περιοχή» όπου υπάρχουν και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, επικαλούμενη όπως αναφέρει και τις «μονομερείς ενέργειες» της Λευκωσίας στα ενεργειακά με τις γεωτρήσεις στις δικές της ΑΟΖ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments