Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης στο Αγκίστρι

Περιφέρεια Αττικής: Αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης στο Αγκίστρι
Περιφέρεια Αττικής: Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,95 εκατ. ευρώ.

H Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης στο Αγκίστρι.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,95 εκατ. ευρώ.

H Περιφέρεια και ο δήμος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια και ο δήμος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή εξαθέσιου γυμνασίου – λυκείου, δυναμικότητας 180 μαθητών.

Με το νέο σχολείο επιλύεται το πρόβλημα στέγασης των μαθητών του Γυμνασίου που σήμερα γίνεται σε παλαιό μικρό κτίριο και σε προκάτ αίθουσες και παράλληλα αποφεύγεται η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών του λυκείου στο κοντινό νησί της Αίγινας.

Το νέο κτίριο θα αποτελείται από δύο πτέρυγες συνολικής επιφάνειας 1.476,39 τ.μ. σε οικόπεδο επί της παραλιακής οδού του οικισμού Σκάλας.

Στην εκπαιδευτική ζώνη θα κατασκευαστούν 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία και βοηθητικοί χώροι, ενώ στη ζώνη κοινωνικών – πολιτιστικών χώρων θα κατασκευαστεί μία πολλαπλών χρήσεων 180 θέσεων με κυλικείο και βιβλιοθήκη, ώστε να καλύπτει και ανάγκες πολιτιστικών – κοινωνικών εκδηλώσεων του δήμου Αγκιστρίου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments