Πολιτική

Κόντρα Φίλη – Παππά για την ΕΡΤ: “Θυμίζει την εποχή πριν το μαύρο”

Κόντρα Φίλη – Παππά για την ΕΡΤ:  “Θυμίζει την εποχή πριν το μαύρο”
Φίλης: Παραδιοίκηση στην ΕΡΤ - Παππάς: Ξεκινά η έρευνα για το «μαύρο».

Νέο ρήγμα στις σχέσεις του Νίκου Φίλη με τον Νίκο Παππά, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παρέμβαση του πρώην υπουργού Παιδείας σχετικά με την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο κ.Φίλης άσκησε ισχυρή κριτική για τον τρόπο διαχείρισης της ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση, δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση» και προσθέτοντας ότι η εικόνα της θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο».

Εν συνεχεία, ο πρώην υπουργός δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αφού υποστήριξε  ότι ορισμένες κυβερνητικές επιλογές δημιουργούν ζητήματα.

«Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή», σημείωσε ο «δείχνοντας» τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απάντησε άμεσα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ» τόνισε ο Νίκος Παππάς και υπερασπίστηκε το έργο που επιτελείται στη Δημόσια Τηλεόραση. «Η ΕΡΤ στο παρελθόν ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων, πλήρωνε ποσά στην αμαρτωλή ΑΕΠΙ.

«Κόπηκαν αυτά. Συμφέροντα δεν την άφηναν να αναπτύξει το δικό της δίκτυο» είπε και πρόσθεσε: «Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ».

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, εξήγγειλε ότι «η επιτροπή για το μαύρο (σ.σ. στην ΕΡΤ) παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα»

Το συνέχισε ο Φίλης

Η επίθεση του Νίκου Φίλη ωστόσο δεν αφορούσε μόνο την ΕΡΤ, αφού επεκτάθηκε και σε θέματα που άπτονται κυβερνητικών πολιτικών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει το όποιο θετικό κλίμα δημιουργείται από την έξοδο από τη δανειακή σύμβαση, για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτό σημαίνει πάταξη της γραφειοκρατίας και βελτίωση της σχέσης του πολίτη με το κράτος. Σημαίνει ένα δημοκρατικό πλαίσιο της σχέσης του πολίτη με το κράτος και όχι επιστροφή στον αυταρχισμό σε όλους τους τομείς.

Δεν εννοώ μόνο την αστυνομοκρατία αλλά και ζητήματα που αφορούν την πίεση για την αύξηση των εσόδων με κατασχέσεις λογαριασμών. Αυτό είναι ένα στοιχείο αυταρχισμού σε βάρος των πολιτών.

Αυτό πρέπει να το δούμε και να το αναθεωρήσουμε αξιοποιώντας όποιες δυνατότητες υπάρχουν σήμερα υπέρ του πολίτη. Άλλο θέμα είναι οι συντάξεις χηρείας. Είναι στοιχείο αυταρχισμού και αρνητική σχέση του πολίτη με το Δημόσιο, να μην μπορεί μια γυναίκα χήρα στην ηλικία των 52-55 χρονών να πάρει σύνταξη. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει κατά προτεραιότητα τη μάχη της καθημερινότητας», σημείωσε.

Για τον Πάνο Καμμένο και το Σκοπιανό

«Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος. Δεν δικαιώνεται κανείς και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή. Ο Νίκος Κοτζιάς έχει δίκιο: πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα αλλά και από απόσταση και να μην δίνουμε την εντύπωση ότι παρεμβαίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά τους. Να μην συνταγματολογούμε από την Ελλάδα για το Σύνταγμά τους.

Για την Παπακώστα και τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ

“Νομίζω πως εξυπηρετεί τακτικούς στόχους η υπουργοποίηση της κ. Παπακώστα. Ενισχύει την κυβερνητική πλειοψηφία. Για συγκυριακούς λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να συγκυβερνά με δυνάμεις και πρόσωπα από τον συντηρητικό χώρο. Η συντηρητική συνιστώσα της κυβέρνησης ενισχύθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό. Ο ανασχηματισμός είναι βέβαια συνταγματική προνομία του πρωθυπουργού. Πιστεύω όμως ότι το γενικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας μας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments