Ελλάδα

Κονδύλια για το μεταναστευτικό: Τα γερμανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται πού πήγαν τα λεφτά που πήρε η Ελλάδα

Κονδύλια για το μεταναστευτικό: Τα γερμανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται πού πήγαν τα λεφτά που πήρε η Ελλάδα
Πρώτο θέμα σχολιασμού στα Μέσα της Γερμανίας είναι τα κονδύλια για το μεταναστευτικό που πήρε η Ελλάδα από την Ευρώπη.

Κονδύλια για το μεταναστευτικό: Ξανά στο στόχαστρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης μπαίνει η Ελλάδα, αυτή τη φορά για τη φερόμενη κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που πήρε η χώρα για τους πρόσφυγες.

“Χάθηκε ο έλεγχος: έκαναν φτερά χρήματα της ΕΕ για προσφυγικούς καταυλισμούς”, “Ερευνες στην Ελλάδα για την διάθεση κονδυλίων της ΕΕ σε πρόσφυγες”, “Η Αθήνα διεξάγει έρευνες για τη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων στα κέντρα υποδοχής προσφύγων”, είναι μερικά από τα… “εγκώμια” που μας πλέκουν τα γερμανόφωνα μέσα.

Αναλυτικότερα, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό πρόγραμμα n-tv γράφει στην ιστοσελίδα του:

«Περίπου 1,6 δις ευρώ έχουν διαθέσει οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όμως στα προσφυγικά κέντρα δεν φθάνουν οι πόροι στο σύνολό τους. Η δικαιοσύνη διερευνά τώρα το ενδεχόμενο χρήματα να μπήκαν σε τσέπες αξιωματούχων. (..) Αυτό που απουσιάζει μέχρι σήμερα ωστόσο είναι σαφείς αποδείξεις».

Εν συνεχεία, το θέμα των κονδυλίων για τους πρόσφυγες σε Ιταλία, Ελλάδα και Βοσνία κυριαρχεί και σε ένα εκτενές άρθρο της εφημερίδας Tagesspiegel.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω δημοσίευμα για την Ελλάδα γράφει: «Εθνική ντροπή αποκαλεί η πρόεδρος της ΝΔ Κυριακός Μητσοτάκης τα υπερπλήρη κέντρα προσφύγων, όπως στη Λέσβο

Το ενδιαφέρον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Μόρια αυξήθηκε, μιας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πρέπει να απαντήσει σε κατηγορίες που φέρουν γνωστούς του επιχειρηματίες να έχουν κακοδιαχειριστεί ευρωπαϊκά κονδύλια “φουσκώνοντας” λογαριασμούς παροχής υπηρεσιών σε καταυλισμούς.

Ο ελληνικός στρατός ανέλαβε εν μέρει τη λειτουργία ή τη σίτιση προσφυγικών κέντρων ή την ανέθεσε σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών. Την υπόθεση έφερε στο φως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” που πρόσκειται στην ΝΔ και δημοσιεύει σχεδόν καθημερινά μια νέα πτυχή. Λάδι στη φωτιά έριξε ο υπουργός Άμυνας καταθέτοντας μήνυση κατά του εκδότη, του αρχισυντάκτη και της δημοσιογράφου της εφημερίδας”.

Καταληκτικά και στην ιστοσελίδα της  Die Zeit εντοπίζουμε σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε σημείο ενός δημοσιεύματος γίνεται λόγος:

«Ο Άρειος Πάγος διέταξε τη διεξαγωγή ερευνών για πιθανές ατασθαλίες στη διαχείριση πόρων για το μεταναστευτικό. Με την απόφαση αυτή το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο αντιδρά σε δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε κακοδιαχείριση στην προσφυγική πολιτική, καθώς και για πιθανή κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments