Συνεντεύξεις

Prestige The Band: “Δεν θα μπορούσαμε να μας φανταστούμε χωρίς κάποιο μέλος αυτής της οικογένειας”

Prestige The Band: “Δεν θα μπορούσαμε να μας φανταστούμε χωρίς κάποιο μέλος αυτής της οικογένειας”
Οι Prestige The Band συστήνονται στο pagenews.gr.

Ο Γιάννης Χειλάς, ο Θωμάς Πούτας, ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, ο Κώστας Μαραγκός, ο Κίμων Λιμενίδης και ο Νίκος Παπαλεξάνδρου, είναι οι Prestige The Band.

Πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας και τι σας έδεσε ώστε να γίνετε ένα τόσο πετυχημένο group;

Ο Νίκος (Παπαλεξάν-Drou), ντράμερ και ιδρυτής των Prestige The Band, γνώρισε πρώτα το σαξοφωνίστα μας, Κωνσταντίνο (Τριανταφύλλου) ο οποίος κάλεσε το Γιάννη (Χειλά) στο στούντιο της μπάντας για γνωριμία και ακρόαση.

Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησαν πως υπήρχε αυτό το “κάτι” διαφορετικό και έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν παρέα το πιο δυνατό team που είχαν μέχρι τότε οι Prestige The Band!

Ακολούθησαν τα πλήκτρα με τον Kim (Κίμωνα Λιμενίδη) και τις αδιανόητες μουσικές του γνώσεις, η κιθάρα με τον ανεπιτήδευτο rock starTommi (Θωμάς Πούτας) που έφερε τα πάνω – κάτω στο γκρουπ και τέλος το μπάσο με τον Gus (Κώστας Μαραγκός) που αποτέλεσε το γερό θεμέλιο των Prestige λόγω των ενορχηστρωτικών του ικανοτήτων και της μουσικής του αντίληψης.

Κάπως έτσι βρισκόμαστε σήμερα να λέμε πως δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τους “Prestige The Band” χωρίς κάποιο μέλος αυτής της οικογένειας κολλητών φίλων και συνεργατών!

Γιατί Prestige The Band κι όχι άλλο όνομα;

Είχαν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι μα κανένα δε μάς είχε μαγέψει. Θέλαμε ένα όνομα να αντιπροσωπεύει ακριβώς την ταυτότητα, την παρουσία και τις προσωπικότητές μας. Δε συμβιβαστήκαμε με κάτι λιγότερο από το… Prestige!

Υ.Γ. το “theband” δεν νομίζω ότι χρειάζεται εξηγήσεις (γέλια)

Τα κομμάτια σας αποτελούν μοναδικές διασκευές από διεθνείς και ελληνικές επιτυχίες των 70’s, 80’s, 90’s & 00’s. Γιατί επιλέξατε αυτόν το δρόμο;

Αυτό χωράει μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα, όμως για να μην πλατειάσουμε, θα σού πούμε πως η μουσική τις προηγούμενες δεκαετίες, πριν την τόσο ηλεκτρονική και ψηφιακή εποχή, είχε άλλη φινέτσα, ο ήχος ήταν πιο “αληθινός” και τα τραγούδια έμεναν αναλλοίωτα στο χρόνο. Παρόλα αυτά, επειδή η μουσική είναι μια, δεν περιοριζόμαστε εκεί αφού και μέσα στο πρόγραμμά μας θα ακούσεις τραγούδια του σήμερα που όντως αξίζουν και που μπορούν να συνδυαστούν εξίσου ωραία με κομμάτια από προηγούμενες δεκαετίες και διαφορετικό ρεπερτόριο χωρίς να φανεί παράταιρο. Από εκεί κι έπειτα, περί ορέξεως… Prestige! (γέλια)

Ο αγαπημένος σας ήχος είναι αυτός του groove, funk. Είναι δηλαδή ένα μουσικό είδος που προέρχεται από την δεκαετία του 1960 και τους Αφρο-αμερικάνους μουσικούς, οι οποίοι συνδυάζοντας τη σόουλ με την τζαζ και την R&B ρυθμική “αίσθηση”. Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές ως παιδιά και έφηβοι και ποιο ασυγκρότητα είχατε ως πρότυπό σας;

Όπως πολύ σωστά το έθεσες το στιλ μας έχει κυρίως επιρροές από τη Funk και την Soul/ R&B της δύσης και κάπως έτσι θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική pop σκηνή.

Υπάρχουν, όμως, καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τον καθένα μας ξεχωριστά.

Drou (Νίκος): Για μένα οι Tower of Power έπαιξαν μεγάλο ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη μουσική γενικότερα, ακόμη και στον τρόπο που παίζω τύμπανα. (Jazz/Funkgroupαπό την California)

Tommi (Θωμάς): Θα έλεγα πως ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Joe Satriani αποτελεί μέγα ρόλο στην σχέση μου με την κιθάρα καθώς παρακολουθούσα την πορεία του από μικρό παιδί. (Rocklegendαπό τη Νέα Υόρκη)

Gus (Κώστας Μ.): Όλοι οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες είχαν και έχουν τις επιρροές τους, είτε επειδή τους θαυμάζουν, είτε επειδή απλά ταυτίζονται αισθητικά. Εγώ δεν μπορώ να κρύψω το θαυμασμό μου για τον Steven Wilson και το ταλέντο του! (Άγγλος τραγουδοποιός της progrock)

Kim (Κίμωνας): Εγώ μικρός άκουγα πολύ rock μουσική και υπήρξα και σε metal μπάντα ως πληκτράς, όμως αν μιλήσουμε πραγματικά για επιρροές, οι Coldplayγια μένα αποτελούν κύριο σταθμό στην αγάπη που τρέφω για την popμουσική. (Pop/Rock συγκρότημα από το Λονδίνο)

Sax Man(Kώστας Τ.): Ο DexterGordonείναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη jazz και ένας από τους καλύτερους τενόρο-σαξοφονίστες. Με ενέπνευσε ιδιαίτερα στη στη μουσική μου πορεία και χάρισε ζωή στο παίξιμό μου. (Jazz/Swing/Bebop Σαξοφονίστας από το Λος Άντζελες)

Tson (Γιάννης): Θεωρώ την Gaga πρωτοπόρο στην Pop σκηνή διότι είναι ωραίο ο καλλιτέχνης να ξεδιπλώνει, με αργά βήματα, διαφορετικές πλευρές της πολυτάλαντης προσωπικότητάς του- αυτός ίσως είναι και ο κύριος λόγος που τη θαυμάζω τόσο πολύ (Pop τραγουδοποιός με rock διάθεση από τη Νέα Υόρκη).

Ποιο τραγούδι από τις διασκευές σας θεωρείτε πως σάς φέρνει γούρι και είναι πάντα στις επιλογές σας;

Ομόφωνα θα πούμε πως είναι το Up Town Funk του Mark Ronson με τον Bruno Mars στα εξαιρετικά φωνητικά!

Κάθε φορά που το παίζουμε live νιώθουμε ότι βρισκόμαστε κάπου στο Bronx κι ότι είμαστε ένα με τον κόσμο!

Διάβασα στο site σας πως δραστηριοποιήστε μουσικά όπου υπάρχει ανάγκη για κέφι. Πού όμως νιώθετε τον εαυτό σας πιο καλά;

Η αλήθεια είναι πως όπου και να βρισκόμαστε φροντίζουμε να περάσει καλά και ο πιο απαιτητικός ακροατής.

Ιδανικά όμως αν θα έπρεπε να απαντήσουμε θα λέγαμε πως ένα live club κάπου στο κέντρο της Αθήνας με ωραία αισθητική, δυνατά φώτα και ηχεία στο τέρμα αρκούν για να γίνει πανικός!

Η νέα σας επιτυχία «Τώρα Αρχίζω Να Ζω», σε δική σας μουσική και στίχους και σκηνοθεσία του Γιάννη Μιχελόπουλου έχει αρχίσει να συζητιέται. Πώς προέκυψε και γιατί ο τίτλος αυτός;

Είναι η πρώτη μας σύνθεση, οπότε καταλαβαίνετε το δέσιμο που έχουμε μ’ αυτό το κομμάτι.

Η αρχική ιδέα ήρθε από τον Γιάννη (Χειλά), δουλεύτηκε στο στούντιο από όλα τα μέλη της μπάντας για να φτάσει στην τελική του μορφή.

Μέσα απ’ αυτό το κομμάτι θέλαμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την ατελείωτη διάθεσή μας για διασκέδαση, party και χορό και δε θα βγαίναμε από το studio αν δεν το καταφέρναμε!

Ο τίτλος του τραγουδιού σηματοδοτεί μια νέα αρχή και μια νέα ζωή για μας και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Συνεργάζεστε με τη Minos EMI / Universal. Τί το ξεχωριστό είδαν σε σας και σάς πίστεψαν;

Πραγματικά δεν καταλάβαμε πόσο γρήγορα έγιναν όλα. Είχαμε μια επαφή με τη MinosEMI / Universal, στείλαμε το τραγούδι μας και όλο το επιτελείο της εταιρίας έδειξε απίστευτο ενδιαφέρον για μας και κανονίσαμε ένα ραντεβού και «τσαφ» αυτό ήταν, πραγματοποιήθηκε το όνειρο!

Βοήθησε την προώθησή ως συγκρότημα το γεγονός πως ο Γιάννης Χειλάς είχε πάρει μέρος ως διαγωνιζόμενος στο «The Voice of Greece 3»;

Μπορούμε να ομολογήσουμε πως αν δεν είχε συμμετάσχει ο Γιάννης στο «The Voice of Greece 3» κανείς δεν ξέρει αν θα υπήρχε τόσο γρήγορη αναγνωσιμότητα, μόνο σε καλό μάς βγήκε λοιπόν και χαιρόμαστε γι’ αυτό.Ευτυχώς δε λες;! (γέλια

Πώς θα θέλατε ιδανικά να δείτε τους εαυτούς σας ως συγκρότημα σε 10 χρόνια από σήμερα;

Πας πολύ μακριά! (γέλια) Όλοι μας κοιτάζουμε το “τώρα” και είμαστε αφοσιωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, αλλά σίγουρα θα θέλαμε ο κόσμος να αγαπήσει και να ταυτιστεί με τα τραγούδια μας, να έχουμε ένα κοινό που να γίνει “οικογένειά” μας και να περνάμε αξέχαστες στιγμές στα liveμας! Ζητάμε πολλά;

Θα θέλατε να γράψετε ένα τραγούδι για τη Eurovision;

Και ποιος είπε πως δεν έχουμε ήδη ένα, κρυμμένο σαν άσσο στο μανίκι μας;

Είναι εφικτό να κάνει κάποιος καριέρα στην Ελλάδα και να βιοποριστεί μόνο με τη μουσική;

Όλα είναι δυνατά! Αρκεί να “ιδρώσεις”, να έχεις πίστη, θέληση, αγάπη για αυτό που κάνεις, “γερό στομάχι” και λίγη νεραϊδόσκονη… (γέλια)

Ανέβηκαν οι «μετοχές» σας τώρα που είστε γνωστοί στο γυναικείο φύλο και πώς διαχειρίζεστε τις θαυμάστριές σας;

Ο έρωτας ξεκινάει από το θαυμασμό, οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό αν κάποιοι από ένα κοινό ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας σε βλέπουν και με… άλλο μάτια! Είναι πολύ όμορφο και κολακευτικό, αλλά κάποιες φορές δύσκολο να το διαχειριστείς! (γέλια)

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας με ποιον Έλληνα τραγουδιστή θα θέλατε να κάνετε μια συναυλία μαζί;

Με 3 λέξεις Έλενα- Φωτιά – Παπαρίζου & “Prestige The Band” Live in concert! Μήπως σάς βρίσκεται κάποιος πυροσβεστήρας;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments