Ελλάδα

Λύτρωση για τους πολίτες: Ποια διόδια παγώνουν τη λειτουργία τους

Λύτρωση για τους πολίτες: Ποια διόδια παγώνουν τη λειτουργία τους
Διόδια: Η καθυστέρηση αυτή αποτελεί ασφαλώς θετική εξέλιξη για όσους χρησιμοποιούν την εξωτερική περιφερειακή για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Διόδια: Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

Και αυτό γιατί δέχεται πιέσεις από τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι του επισημαίνουν ότι η λειτουργία των νέων διοδίων θα επιφέρει επιπλέον πολιτικό κόστος, πέραν αυτού που εισπράττει το κυβερνών κόμμα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η καθυστέρηση αυτή αποτελεί ασφαλώς θετική εξέλιξη για όσους χρησιμοποιούν την εξωτερική περιφερειακή για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Έτσι παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα τεθεί σε λειτουργία.

Ο σταθμός διοδίων του Ωραιοκάστρου είναι έτοιμος εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες.

Η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχει εγκατασταθεί και ο αναγκαίος εξοπλισμός. Το συνολικό κόστος του σταθμού ανήλθε περίπου στα 3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση ανά διέλευση προσδιορίστηκε στα 0,40 ευρώ έως το τέλος του χρόνου και στα 0,70 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Κατασκευή των πλευρικών διοδίων σε Χαλάστρα και Μάλγαρα

Αντιθέτως, στις προθέσεις του υπουργείου είναι να προχωρήσει κανονικά η κατασκευή των πλευρικών διοδίων σε Χαλάστρα και Μάλγαρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εργασίες ενδέχεται να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στον Νοέμβριο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον προσεχή Γενάρη.

Την κατασκευή θα κάνει ο Άκτωρας καθώς το έργο αυτό έχει περιληφθεί μέσα στη σύμβαση για τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου, την οποία έχει υπογράψει η συγκεκριμένη εταιρεία με την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει να εγκαταστήσει το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments