Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες – Αναλυτικά πίνακες

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες – Αναλυτικά πίνακες
Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2019, έρχονται τελευταία όλο και πιο συχνά στο επίκεντρο, όσο πλησιάζει η ημέρα πληρωμής τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν ποσά τα οποία και φέτος παραμένουν αμετάβλητα.

Έτσι, παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση.

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Αναλυτικά τα ποσά στους παρακάτω πίνακες:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments