Πολιτική

Παπαδημούλης: «Ο Καμμένος δεν έχει κανένα συμφέρον να ρίξει τον Τσίπρα»

Παπαδημούλης: «Ο Καμμένος δεν έχει κανένα συμφέρον να ρίξει τον Τσίπρα»
Την άποψη ότι ο Πάνος Καμμένος έκανε ένα βήμα πίσω μετά το plan b για την συμφωνία των Πρεσπών που πρότεινε στους Αμερικανούς, εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Εκτιμώ ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κανένα συμφέρον να ρίξει αυτός τον Τσίπρα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», σχετικά με την προοπτική του κυβερνητικού συνασπισμού μπροστά στο ενδεχόμενο να έλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Κανείς δεν θα τον συμπαθήσει, αν ο Πάνος Καμμένος γίνει μοχλός για την υλοποίηση των σχεδίων του Μητσοτάκη και της διαπλοκής, που θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα μέχρι να έλθει η συμφωνία των Πρεσπών στη δική μας βουλή, δεν υπάρχει κανένας λόγος για αναταράξεις και νευρικότητες», εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης.

«Εάν η συμφωνία περάσει από τα Σκόπια και βρει ο Ζάεφ, είτε χωρίς εκλογές, είτε μετά από εκλογές, τους 80 που απαιτούνται για να αλλάξει το όνομά της η γειτονική χώρα και να το κλειδώσει και στο Σύνταγμά της, τότε θα έλθει η συμφωνία στη Βουλή για κύρωση και ο καθένας θα κάνει αυτό που νιώθει αναγκαίο να κάνει», σημείωσε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι ανεξάρτητα από τη σεβαστή διαφωνία του Πάνου Καμμένου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως στον τρόπο που προσεγγίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει και μία καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή, που θα εξασφαλίσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Όσοι βιάζονται να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα […] έχουν μια ευκαιρία να το προσπαθήσουν από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά, που μπορούν να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας».

Ερωτηθείς σχετικά με την επίκληση από τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας εναλλακτικού σχεδίου έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο προτείνει επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδημούλης παρατήρησε:

«Ο Πάνος Καμμένος χθες έκανε ένα βήμα πίσω, μίλησε σε πολύ πιο ήρεμους τόνους και ομολόγησε πως στις απόψεις του αυτές, περί plan b κ.λπ., γνώριζε ο ίδιος ότι διαφωνεί ο πρωθυπουργός. Ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με τη γραμμή της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό, αλλά στις ΗΠΑ δεν πήγε ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πήγε ως υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα οφείλουν να στηρίζουν τη γραμμής της κυβέρνησης.

Η γραμμή της κυβέρνησης στο Μακεδονικό είναι η συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει plan b σε αυτά τα θέματα. Έχω την εντύπωση ότι ο Πάνος Καμμένος έχει αντιληφθεί τη διαφορά του θεσμικού ρόλου του επικεφαλής ενός κόμματος με αυτήν του υπουργού. Ο επικεφαλής του κόμματος θέτει τις απόψεις του κόμματος στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά οι υπουργοί εκπροσωπούν προς τα έξω τη χώρα και η χώρα εκπροσωπείται με τη γραμμή της κυβέρνησης».

Με αφορμή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τα βήματα που θα ακολουθηθούν στην κατεύθυνση της νομοθέτησης των μέτρων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην 83η ΔΕΘ, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε:

«Έχουμε μπροστά μας μερικούς μήνες, όπου πρέπει να ψηφιστούν όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη και να αρχίσουν να εφαρμόζονται, πράγμα που θα δώσει και ανάσες σε μια κοινωνία που έχει τραβήξει πολλά, αλλά και ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας. Υπάρχει μία συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου με σεβαστή τη διαφωνία Καμμένου στη στάση της κυβέρνησης για τη συμφωνία Πρεσπών, η οποία αποτελεί τον οδηγό για όλους και δεσμεύει τους πάντες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

Παπαδημούλης: Εκτιμώ ότι στον Προϋπολογισμό δεν θα περιλαμβάνεται η περικοπή των συντάξεων

Παπαδημούλης για Σαμαρά: «Άτυπος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας»