Ελλάδα

Αστυνομία: Συνελήφθη ο διαρρήκτης που λήστευε χρηματοκιβώτια κοσμηματοπωλείων

Αστυνομία: Συνελήφθη ο διαρρήκτης που λήστευε χρηματοκιβώτια κοσμηματοπωλείων
Ο δράστης μαζί με δυο συνεργούς του που αναζητούνται από την αστυνομία, είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐα.

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από το τμήμα Διαρρηκτών και Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής ένας 34χρονος διαρρήκτης από τον Άλιμο.

Ο δράστης μαζί με δυο συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐα, και μια απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίου στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

Ο διαρρήκτης φαίνεται πως είχε μεγάλη εμπειρία στην κοπή χρηματοκιβωτίων με οξυγόνο και μάλιστα από την λεία που είχε αποκομίσει, περίπου 200.000 ευρώ, σκέπτονταν να επενδύσει σε κατάστημα στο Κερατσίνι.

Σε αυτό θα έμπαινε ως μέτοχος με σκοπό βέβαια να νομιμοποιήσει τα κέρδη του από τα χρηματοκιβώτια που είχε ανοίξει.

Το σχέδιο αυτό δεν έγινε, όμως, πράξη αφού την τελευταία στιγμή οι ιδιοκτήτες της εμπορικής επιχείρησης κατάλαβαν πως ο “επενδυτής”, μάλλον δεν έχει σοβαρούς σκοπούς και πως τα χρήματα που θα επένδυε στην επιχείρηση δεν προερχόταν από διαφανείς διαδικασίες.

Ο 34χρονος εδώ και μήνες παρακολουθούσε μαζί με τους συνεργούς του κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κορυδαλλό και όταν βεβαιώνονταν για τα τρωτά σημεία της επιχείρησης, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Απομόνωναν τους συναγερμούς, “βυθίζοντάς” τους σε έναν κουβά με νερό και στη συνέχεια πραγματοποιούσαν την διάρρηξη.

Μόλις, έμπαιναν στο εσωτερικό της επιχείρησης, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κόψουν και να απομονώσουν με ηλεκτρονικό μηχάνημα, τα καλώδια του σταθερού τηλεφώνου ώστε να μην δίδει ενδεχομένως κάποιο σήμα σε ιδιωτική Εταιρεία φυλάξεις.

Μετά αναζητούσαν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, το οποίο έκοβαν με οξυγόνο και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Μόνο από μια διάρρηξη που έκαναν σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στο πρώτο όροφο πολυκατοικίας, άρπαξαν σε μετρητά περίπου 200.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments