Πολιτική

Φάμελλος: Το φυσικό αέριο είναι το «καύσιμο» για την μετάδοση στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών

Φάμελλος: Το φυσικό αέριο είναι το «καύσιμο» για την μετάδοση στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε πως το φυσικό αέριο συμβάλει ιδιαίτερα στη μάχη του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, εγκαινίασε την έναρξη τροφοδότησης της πόλης του Τυρνάβου με την τεχνολογία αποσυμπιεσμένου φυσικού αερίου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Στα εγκαίνια ο κ. Φάμελλος δήλωσε:

«To φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο βάσης για την μετάβαση της χώρας στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συμβάλει ιδιαίτερα και στην μάχη του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, μιας και είναι το πιο περιβαλλοντικό από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ οι προδιαγραφές οι οποίες έχουν γίνει εξασφαλίζουν τους πολίτες ότι αυτή η μετάβαση στο φυσικό αέριο μπορεί να γίνει με ασφάλεια με περιβαλλοντική απόδοση, αλλά και με μεγάλη οικονομία».

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κύκλος προδιαγραφών ασφάλειας και περιβαλλοντικής αδειοδότησης, για να συμπληρώσει ότι «εξασφαλίζονται ότι θα έχουν ένα φθηνό, αλλά και ωφέλιμο καύσιμο, τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες της περιοχής».

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη του Τυρνάβου, καθώς αλλάζει ενεργειακή ατζέντα της πόλης» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαρχώσης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από του πολίτες του Τυρνάβου, ενώ τόνισε πως με τη χρήση του φυσικού αερίου θα υπάρχουν περιβαλλοντικές αλλά και αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε Λεωνίδας Μπακούρας δήλωσε ότι όλες οι κωμοπόλεις της Θεσσαλίας θα πάρουν φυσικό αέριο το επόμενο διάστημα, ενώ μιλώντας για το έργο που εγκαινιάστηκε στον Τύρναβο υποστήριξε ότι «στόχος είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το 50% του πληθυσμού του Τυρνάβου να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Δημήτρης Τζώρτζης σε δήλωση του δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με στόχο – όπως είπε – όλο και περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

Διαβάστε Eπίσης

Φάμελλος: Το πολιτικό δίλημμα είναι απλό: «με τους πολλούς ή με τους λίγους»

Φάμελλος: Το περιβάλλον γίνεται παραγωγική δύναμη