Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πληρωμή της προκαταβολής για το δεύτερο έτος της Βιολογικής Γεωργίας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πληρωμή της προκαταβολής για το δεύτερο έτος της Βιολογικής Γεωργίας
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει κλείσει και όλες οι εκκρεμότητες από τα προηγούμενα έτη.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για τους αγρότες αναμένεται πολύ σύντομα.

Μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή πριν την 26η Οκτωβρίου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς η προκαταβολή των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την ακριβή ημερομηνία των πληρωμών να εξαρτάται αποκλειστικά από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων σταδίων και διαδικασιών προκειμένου να λάβει ΦΕΚ η σύμβαση χρηματοδότησης.

Η διαδικασία, είχε «κολλήσει» τις προηγούμενες μέρες και έτσι φτάσαμε στη μετάθεση της πληρωμή των αγροτών για τις επόμενες μέρες.

Υπογράφηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη η σύμβαση του Υπουργείου με την τράπεζα Πειραιώς και πλέον αναμένονται τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Νοεµβρίου προγραμματίζει, να πληρώσει την προκαταβολή για το δεύτερο έτος Βιολογικής Γεωργίας, την προκαταβολή του πρώτου έτους για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, αλλά και την πληρωµή και άλλων μέτρων.

Οι αγρότες θα πρέπει να αναμένουν στα μέσα Δεκέμβρη την πίστωση των λογαριασμών τους με την εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, την «πράσινη» ενίσχυση, ενώ αµέσως µετά δροµολογείται η πληρωµή της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2018 που κυμαίνεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στόχος είναι µέχρι το τέλος του έτους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει κλείσει και όλες οι εκκρεµότητες από τα προηγούµενα έτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments