Video

Halloween: Το σημερινό Doodle της Google

Halloween: Το σημερινό Doodle της Google
Αφιερωμένο στο Halloween το σημερινό doodle της Google.

Στην γιορτή του Halloween είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου το Halloween έχει την τιμητική του και σήμερα η Google «λανσάρει» το πρώτο διαδραστικό παιχνίδι Doodle για πολλούς παίκτες.

Το φετινό Halloween Doodle της Google σας καλεί να λάβετε μέρος στο παιχνίδι ως «φαντάσματα» που συνεργάζονται και συναγωνίζονται για να δουν ποιος μπορεί να συλλέξει τις περισσότερες «περιπλανώμενες φλόγες» πριν το φεγγάρι φύγει …. αλλά όχι χωρίς κάποιες απροσδόκητες ανατροπές στην πορεία του παιχνιδιού.

Τι είναι το Halloween

Η γιορτή συγχέεται με τις ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim.

Γιορτάζεται πάντα τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή έλαβε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια παγανιστική τελετή σε μέρα μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Γιορτάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ πάρτι γίνονται και σε πολλές χώρες της Ευρώπης -μέχρι και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments