Αθλητισμός

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός: Αν τιμωρηθούν οι ερυθρόλευκοι η ποινή θα αφορά στο Κύπελλο

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός: Αν τιμωρηθούν οι ερυθρόλευκοι η ποινή θα αφορά στο Κύπελλο
Παναχαϊκή - Ολυμπιακός: Αν τιμωρηθεί με -3 θα του αφαιρεθούν από το Κύπελλο.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο παιχνίδι Κυπέλλου Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, ανάμεσα στην αστυνομία και οπαδούς.

Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να στείλει στο σκαμνί της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τον Ολυμπιακό και να βρεθεί αντιμέτωπος με βαριά τιμωρία.

Εάν στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνα ή της αστυνομίας, γίνεται γίνει λόγος για «βιαιοπραγία», τότε ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι καθόλου απίθανο η ενδεχόμενη τιμωρία του Ολυμπιακού να μην αφορά στο πρωτάθλημα, αλλά στο Κύπελλο.

Δεν αποκλείεται δηλαδή ένα ενδεχόμενο -3 να ισχύσει στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς το ματς με την Παναχαϊκή είναι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και όχι για την Super League.

Άρα υπάρχει κανονικά βαθμολογία, αφού πρόκειται για τους ομίλους του Κυπέλλου και δεν επρόκειτο για ματς σε φάση νοκ άουτ αγώνων.

Αυτό προκύπτει και από τον Πειθαρχικό Κώδικα, ο οποίος  αναφέρει «σκέτο» -3 για την ομάδα που καλείται σε απολογία για επεισόδια και δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εάν αυτό συμβεί, τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει 3 από τους 6 βαθμούς που έχει αυτή τη στιγμή στον 5ο όμιλο του Κυπέλλου.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, η νίκη την τελευταία αγωνιστική των ομίλων κόντρα στον Αρη Αβάτου, είναι απαραίτητη.

Το παράδοξο είναι ότι η τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που οι φίλοι των Ερυθρόλευκων έχουν προκληθεί ή έχουν δεχθεί επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως έγινε στο σημερινό παιχνίδι με την είσοδο των ΜΑΤ στην εξέδρα των οπαδών.  Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το τι θα γραφτεί στις εκθέσεις.

Επίσης εάν υπάρχουν σημαντικές φθορές περιουσίας, η προβλεπόμενη ποινή είναι 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που έχει οριστεί για την Κυριακή 11/11, θα γίνει κανονικά με κόσμο.

Για να εκτίσει ενδεχόμενη τιμωρία ο Ολυμπιακός, θα πρέπει η απόφαση να έχει βγει μέχρι και τη Δευτέρα 5/11.

Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί αφού η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη. Μένει να φανεί τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments