Τεχνολογία

Φόρτιση κινητού: Μύθοι και αλήθειες (vid)

Φόρτιση κινητού: Μύθοι και αλήθειες (vid)
Πολλά έχουν ακουστεί για την φόρτιση του κινητού. Τι ισχύει και τι όχι.

Φόρτιση κινητού: Το κινητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Ουσιαστικά κανείς πλέον δεν κάνει τίποτα χωρίς το κινητό του.

Ωστόσο το θέμα “μπαταρία” μας ταλαιπωρεί όλους.

Πολλές φορές, λόγω της συνεχούς χρήσης, η μπαταρία εξαντλείται πολύ γρήγορα και μάλιστα συνήθως τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Δηλαδή σε στιγμές που μας χρειάζεται για την δουλειά ή οτιδήποτε άλλο.

Υπάρχουν ένα σωρό gadget τα οποία μας βοηθούν να φορτίσουμε πλέον το κινητό μας όπου και αν βρισκόμαστε ωστόσο κάποιες φορές και αυτό δεν είναι εύκολο.

Ωστόσο, γύρω από το θέμα της μπαταρίας των κινητών κυκλοφορούν ένα σωρό μύθοι αλλά και κάποιες αλήθειες.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

  • Πρέπει να αποφορτίσει τελείως η μπαταρία για να τη φορτίσεις: Ο μύθος αυτός αφορά επίσης παλιότερες συσκευές και είδη μπαταριών. Αντίθετα, οι σημερινές συσκευές είναι καλό να φορτίζονται συχνά και να διατηρούνται μεταξύ 40-80% της φόρτισης.
  • Είναι πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιείς το κινητό σου όσο φορτίζει: Πρόκειται για μύθο. Δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα το να χρησιμοποιείς το κινητό σου ενώ φορτίζει. Περιστατικά που κάηκαν κινητά, ή “έσκασε” ο φορτιστής θεωρούνται τυχαία.
  • Όλοι οι φορτιστές είναι ίδιοι:  Δεν είναι όλοι φορτιστές ίδιοι και αν χάσεις τον αυθεντικό φορτιστή που είχε το κινητό σου, φρόντισε να τον αντικαταστήσεις αν όχι με έναν ακριβό γνήσιο, τουλάχιστον με κάποιον αξιόπιστο που διαθέτει πιστοποίηση. Ένας κακός φορτιστής μπορεί να προκαλέσει από προβλήματα στη διάρκεια της μπαταρίας και της φόρτισης, μέχρι πυρκαγιά.
  • Το να φορτίζεις το κινητό σου όλη τη νύχτα είναι κακό για τη μπαταρία, οδηγεί σε υπερθέρμανση και ίσως ακόμα και σε έκρηξη: Δεν ισχύει πλέον για τα σύγχρονα κινητά και αφορά μόνο πολύ παλιότερα με μπαταρίες λιθίου.
  • Μην αφήνεις τον φορτιστή διαρκώς στην πρίζα: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκτός αν εμφανίζονται συχνά προβλήμα με υψηλή τάση στο χώρο σου, υπάρχουν κατοικίδια που μπορεί να δαγκώσουν τα καλώδια ή ο φορτιστής είναι ζεστός και κάνει θόρυβο ακόμα και όταν δεν φορτίζει (βασικά πάρε άλλον σε αυτή την περίπτωση).
  • Το να απενεργοποιείς τη συσκευή σου δεν κάνει καμιά διαφορά στη μπαταρία: Το να σβήνει και να ανοίγει ξανά μια συσκευή τη βοηθάει πολύ και συντελεί στη σωστή χρήση της μπαταρίας. Μια επανεκκίνηση τη βδομάδα τουλάχιστον, είναι απαραίτητα τόσο για συσκευές με iOS, όσο και για Android.
  • Το να έχεις το laptop σου διαρκώς σε φόρτιση καταστρέφει την μπαταρία: Ισχύει ότι και για τα κινητά πλέον, η φόρτιση διακόπτεται αυτόματα όταν γεμίσει η μπαταρία και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments