Lifestyle

Βασίλης Καρράς: Ο άρχοντας της καψούρας

Βασίλης Καρράς: Ο άρχοντας της καψούρας
Ο Βασίλης Καρράς κλείνει τα 65 του χρόνια και το pagenews.gr γράφει για τον άνθρωπο που έχει καταφέρει να... καψουρέψει όλη την Ελλάδα με τα τραγούδια του.

Γεννήθηκε στην Καβάλα και κατάγεται από το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έχει δύο αδέρφια,τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων ήρθε με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Του έχει αποδοθεί το παρατσούκλι “Ο Άρχοντας της καψούρας”. Έχει σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους.

Η πορεία του από το 1980, που κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, ήταν ανοδική και από το 1986 και έκτοτε όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας ΦΙλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης,ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι ΠΥΞ ΛΑΞ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος,ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, οι Αλχημιστές, η Πάολα και ο Παντελής Παντελίδης.

Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί και επί πίστας. Επίσης είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς μεγάλους τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Όλα αυτά τα χρόνια κάνει πολυάριθμες συναυλίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία και γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

Βασίλης Καρράς: Στη νύχτα μαθαίνεις κάθε μέρα

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα απ’ όσα είχε πει ο ίδιος στο Oneman.

Όποια δουλειά και να κάνεις, για να φτάσεις ψηλά πρέπει να δώσεις πράγματα, να δώσεις τη ζωή σου. Όλο αυτό είναι ψυχοφθόρο και μόλις φτάσεις εκεί που θες, προκειμένου να κρατηθείς, γίνεται ακόμα πιο ψυχοφθόρο. Δίνεις για να πάρεις.

Για να πάρεις από τον κόσμο, σου παίρνει πράγματα η ζωή. Στερήθηκα πολλά πράγματα που χαίρονταν οι άλλοι στην ηλικία μου, όπως το ποδόσφαιρο και την αλάνα.

Δεν έχω απωθημένα από την καριέρα μου. Απωθημένα έχουν οι κομπλεξικοί. Εγώ δεν έχω τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιο μου.

Όταν ξεκίνησα να τραγουδάω ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό πού θα φτάσω. Δεν είχα βάλει ταβάνι στα όνειρά μου. Από τη μία έδινα αγώνα και από την άλλη τα πράγματα έρχονταν μόνα τους.

https://www.youtube.com/watch?v=GHxS08KcKYY

Βλέποντας το όνομα των συναυλιών ’40 χρόνια Βασίλης Καρράς’ μου έρχονται στο μυαλό 40 χρόνια καριέρας. Κάθε μέρα για τον καλλιτέχνη είναι ένα βιβλίο. Είτε καλό είτε κακό.

Εδώ και 20 χρόνια τραγουδάω στη Βουλγαρία, δεν προέκυψε τυχαία ο κόσμος που ήρθε στη Σόφια. Τα τελευταία 10-15 χρόνια η ελληνική μουσική έχει σπάσει τα σύνορά της. Έχει βγει έξω από τη χώρα. Στην ίδια γειτονιά είμαστε με τους Βούλγαρους. Δεν ξέρω ποιο είναι το αγαπημένο τους τραγούδι, αλλά ξέρω πως τραγουδούν τα ρεφρέν από όλα μου τα τραγούδια. Διασκεδάζουν ακριβώς όπως και οι Έλληνες.

Στη νύχτα κάθε μέρα μαθαίνεις και για αυτό πρέπει να σιωπείς και να προχωράς μπροστά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι αν τα καταφέρεις στη νύχτα, θα κάνεις λίγο καλύτερη ζωή. Από την άλλη πλευρά, η νύχτα έχει πολλές λακκούβες. Αν δεν έχεις καλά φώτα, θα πέσεις μέσα. Και δεν είναι δυνατόν να γλιτώσεις από όλες τις λακκούβες. Κάπου θα σου ξεφύγει κάτι και θα πέσεις.

Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα προσπαθούσα να κάνω λιγότερα λάθη στην καριέρα μου με βάση την τωρινή μου εμπειρία.

Έχω ένα ελάττωμα, πέφτω στα λάθος άτομα. Δεν είμαι, όμως, ο μοναδικός, όλοι παρασυρόμαστε και πέφτουμε σε λάθος άτομα. Ελαττώματα έχουμε όλοι. Το θέμα είναι να κοιτάζουμε τα προτερήματά των ανθρώπων και όχι τα ελαττώματα, για να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Είμαι ανοιχτό βιβλίο. Τι να μάθεις από εμένα; Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Αν με δεις από κοντά θα το καταλάβεις και μόνος σου. Δεν θα χρειαστεί να σου πω τίποτα. Είμαι ένας απλός άνθρωπος σαν και εσένα.

Δεν θα βαρεθώ ποτέ να τραγουδάω το ‘Όταν τα Χρόνια σου Περάσουν’.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments