Πολιτισμός

Λίμνη των Κύκνων: Μία επιπλέον παράσταση την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου

Λίμνη των Κύκνων: Μία επιπλέον παράσταση την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου
Η "Λίμνη των Κύκνων" στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Μία επιπλέον παράσταση της Λίμνης των κύκνων, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018.

Καθώς τα εισιτήρια για τις εννέα παραστάσεις της Λίμνης των κύκνων έχουν εξαντληθεί, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει την προσθήκη μίας επιπλέον παράστασης, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Λίμνη των κύκνων του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου, Κωνσταντίνου Ρήγου. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

Στην παράσταση της 27ης Δεκεμβρίου 2018, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Ευρυδίκη Ισαακίδου (Οντέτ), Ντανίλο Ζέκα (Ζήγκφρηντ), Μαρία Κουσουνή (Οντίλ), Αλίνα Στεργιανού (Βασίλισσα), Γιώργο Βαρβαριώτη (Δάσκαλο), Στράτο Παπανούση (Ρόθμπαρτ).

Μαζί τους, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η προπώληση για την επιπλέον παράσταση θα ξεκινήσει αύριο, Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 09.00, στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00 & www.nationalopera.gr), στα καταστήματα Public, στο http://tickets.public.gr, στην www.ticketservices.gr και στα Εκδοτήρια της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου).

Το έργο

Αρχικά σε τέσσερις πράξεις, η Λίμνη των κύκνων βασίστηκε σε χορογραφία του Γιούλιους Ράιζινγκερ, η οποία στηρίχτηκε σε σενάριο των Βλαντιμίρ Πέτροβιτς Μπαγκίτσεφ και Βασίλυ Γκέλτσερ.

Αυτό, πάλι, αντλεί στοιχεία από γερμανικά και ρωσικά παραμύθια. Η υπόθεση, όπως είναι στο πρωτότυπο, αφορά την πριγκίπισσα Οντέτ, την οποία μεταμόρφωσε σε κύκνο ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια θα λυθούν εάν κάποιος της ορκιστεί αιώνια πίστη.

Τον όρκο δίνει ο ερωτευμένος πρίγκιπας Ζήγκφρηντ. Όμως, στο χορό στο ανάκτορο του Ζήγκφρηντ, ο Ρόθμπαρτ εμφανίζεται με την κόρη του Οντίλ, την οποία έχει μεταμορφώσει ώστε να μοιάζει με την Οντέτ. Μη αντιλαμβανόμενος την πλάνη ο Ζήγκφρηντ δηλώνει πως σκοπεύει να τη νυμφευτεί. Όταν συνειδητοποιεί τι συνέβη, ο Ζήγκφρηντ επιστρέφει στη λίμνη όπου η Οντέτ τον συγχωρεί.

Όμως, εμφανίζεται ο Ρόθμπαρτ, ο οποίος απαιτεί να εκπληρώσει ο Ζήγκφρηντ την υπόσχεσή του προς την Οντίλ.

Ο Ζήγκφρηντ προτιμά να πεθάνει μαζί με την Οντέτ. Τα μάγια λύνονται, ο Ρόθμπαρτ χάνει τη δύναμή του και πεθαίνει, ενώ το ερωτευμένο ζευγάρι ανεβαίνει ενωμένο στους ουρανούς.

Εισιτήρια: 15, 20, 30, 35, 40, 45, 50, 70€

Φοιτητικό, παιδικό: 12€

Περιορισμένης ορατότητας: 10€

Προπώληση:

  • Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Καθημερινά 09.00-21.00
  • Τηλ.: 213 088 5700, Ομαδικές πωλήσεις: 2130885742

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments