Ελλάδα

Επεισόδια Πολυτεχνείο: «Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια – 19 συλλήψεις

Επεισόδια Πολυτεχνείο: «Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια – 19 συλλήψεις
Επεισόδια Πολυτεχνείο: Εικόνα καταστροφής στο Πολυτεχνείο από τα σοβαρά επεισόδια, τις εκατοντάδες μολότοφ , τα οδοφράγματα και τις φωτιές.

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Μολότοφ, φωτιές και χημικά

Ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδες νεαρών, ορμώμενες από το ιστορικό ίδρυμα, εκσφενδόνισαν πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Κουκουλοφόροι έως αργά το βράδυ πραγματοποιούσαν επιθέσεις προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και βομβών κρότου – λάμψης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τις υδροφόρες παρατάχθηκαν τόσο στην Πατησίων, όσο και στη Στουρνάρη και τις οδούς πέριξ των Εξαρχείων προκειμένου να περιορίσουν τους κουκουλοφόρους στην περιοχή.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν με τους κουκουλοφόρους να βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων και στο Πολυτεχνείο και να πραγματοποιούν επιθέσεις με μολότοφ, μάρμαρα, πέτρες και να καίνε ελληνικές σημαίες.

Οι νεαροί πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και από την ταράτσα του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στο λαό, θάνατο στο φασισμό» οι διαδηλωτές καταδίκασαν το φασισμό, το ναζισμό καθώς κι αντίστοιχες συμπεριφορές.

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Έκαψαν την ελληνική σημαία

Για άλλη μια χρονιά οι κουκουλοφόροι έκαψαν το σύμβολο της  Ελληνικής σημαίας.

Αντιεξουσιαστές πήραν μια ελληνική σημαία, και επιδεικτικά την έκαψαν στην πύλη της Πατησίων.

Επεισόδια σε Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν όμως τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία, και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.

Κουκουλοφόροι μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος της πορείας, έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, ενώ πετούσαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Πάτρα, επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης. Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments