Καιρός

Καιρός: Στα «λευκά» η χώρα – Εγκλωβίστηκαν 30 άνθρωποι σε καταφύγιο στην Κοζάνη

Καιρός: Στα «λευκά» η χώρα – Εγκλωβίστηκαν 30 άνθρωποι σε καταφύγιο στην Κοζάνη
Καιρός: Η κακοκαιρία συνεχίζεται σήμερα Κυριακή, με τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, να έχουν ενταθεί. Πού χρειάζονται αλυσίδες;

Καιρός: Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις να σαρώνουν όλη τη χώρα.

Προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της λόγω των χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων.

Εγκλωβισμένοι σε καταφύγιο στην Κοζάνη

Η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην περιοχή στάθηκε αιτία να εγκλωβιστούν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στη Βλάστη, περίπου 30 άτομα από σύλλογο της Κοζάνης!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η εν λόγω ομάδα είχε ανεβεί για εκδρομή με τα αυτοκίνητά της και απεγκλωβίστηκε μετά από προσπάθειες των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Όλα τα μέλη της είναι καλά στην υγεία τους.

Προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Την ίδια στιγμή, χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά εξαιτίας των έντονων θυελλωδών ανέμων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο δελτίο καιρού, το οποίο γνωστοποιεί το απαγορευτικό απόπλου από Ζάκυνθου και Κεφαλονιά προς Κυλλήνη και αντίθετα, έως τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου.

Κεντρική Μακεδονία: Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς.

Τέλος, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων, στο Κιλκίς.

Το έστρωσε στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, σήμερα η μεγάλη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα λιβάδια το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από την έξοδο της Ελάτης προς Βλάχα, χιονοδρομικό κέντρο, Περτουλιώτικα λιβάδια, Περτούλι, μέχρι και το Περτούλι.

Προς Νεραϊδοχώρι ο δρόμος είναι πιο καθαρός με λιγότερο χιόνι.

Στα «λευκά» η Λάρισα

«Λευκό» σκηνικό αντικρίζουν, το πρωί της Κυριακής, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στις ορεινές κοινότητες του ν. Λάρισας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Λιβάδι Ελασσόνας, τις οποίες ανάρτησε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου».

Βροχερός παραμένει ο καιρός και στην πόλη της Λάρισας με τη θερμοκρασία να είναι χαμηλή.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Η θερμοκρασία θα είναι στα κεντρικά και τα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός (18/11/18): Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

  • Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες της δυτικής Στερεάς.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς.

Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες.

Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Ζάκυνθος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  • Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 19/11

Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά με τοπικές βροχές και τη νύχτα στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικότερα, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments