Αυτοδιοίκηση

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν δομή φιλοξενίας για ευπαθείς ομάδες

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν δομή φιλοξενίας για ευπαθείς ομάδες
"Το σπίτι της καρδιάς μας" στον Δήμο Παύλου Μελά φιλοξενεί οικογένειες που τα παιδιά τους νοσηλεύονται με χρόνια προβλήματα υγείας.

Δήμος Παύλου Μελά: Το σπίτι της καρδιάς μας”, ένα ακίνητο που θα φιλοξενεί οικογένειες που έχουν μόνιμη διαμονή στην επαρχία και τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, εγκαινιάζει η δημοτική αρχή του δήμου Παύλου Μελά.

Πρόκειται για ένα χώρο πλήρως επανδρωμένο με οικιακό εξοπλισμό, στην οδό Αρη Βελουχιώτη 46Β, στην περιοχή της Νικόπολης, κοντά στο κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Παύλου Μελά, δίπλα σε οργανωμένη αγορά, φαρμακείο και στάση ΟΑΣΘ.

“Η λειτουργία του σπιτιού θα ξεκινήσει άμεσα. Είναι ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας του δήμου σε μια οικοδομή και σκοπός είναι να φιλοξενούμε οικογένειες που διαμένουν στην επαρχία και τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης” δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FΜ”.

Όλες οι παρεχόμενες από τη δομή υπηρεσίες είναι δωρεάν, ενώ τα πάγια και λειτουργικά έξοδα θα καλύπτονται από το δήμο Παύλου Μελά. “Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, για παράδειγμα οι οικογένειες να μην έχουν ακίνητο στην πόλη, ενώ έχουμε βάλει κάποια οικονομικά κριτήρια που να αποδεικνύουν ότι οι οικογένειες αυτές δεν μπορούν να μείνουν κάπου αλλού” πρόσθεσε ο κ.Δεμουρτζίδης.

Παράλληλα, εάν κριθεί αναγκαίο από το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων του δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, θα μπορεί να παρέχεται στους διαμένοντες ψυχολογική υποστήριξη και είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου.

“Θα συνεργαζόμαστε με συλλόγους, ενώ και τα νοσοκομεία θα μπορούν να κατευθύνουν τις οικογένειες σ’ εμάς για φιλοξενία. Να μπορέσουν, πέρα από τον πόνο που έχουν με το παιδί τους που νοσηλεύεται, να έχουν μια αξιοπρεπή διαμονή και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση” είπε ο κ.Δεμουρτζίδης.

“Το σπίτι της καρδιάς μας” θα εγκαινιαστεί αύριο, Τρίτη, στις 11:30 το πρωί, από τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά, Χαρά Αμανατίδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments