Διεθνή

Ryanair προσφορές: Ακόμα πιο φθηνά εισιτήρια λόγω Black Friday

Ryanair προσφορές: Ακόμα πιο φθηνά εισιτήρια λόγω Black Friday
Ryanair προσφορές: Καθημερινές προσφορές και πολύ φθηνά εισιτήρια για επόμενα ταξίδια.

Ryanair προσφορές: Για μια ακόμα χρονιά, η αεροπορική εταιρεία, Ryanair, κατεβάζει κι άλλο τις τιμές στα εισιτήρια λόγω της Black Friday 2018.

Από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου (που είναι η Black Friday), θα προσφέρει στο Ryanair.com καθημερινές προσφορές και πολύ πολύ φθηνά εισιτήρια για να κάνεις το επόμενο ταξίδι σου.

Οι πρώτες προσφορές έχουν σκάσει ήδη και οι πτήσεις ξεκινούν από το πολύ ακραίο ποσό των 3,92 ευρώ.

Όπως ενημερώνουν, θα πρέπει να βιαστείτε. «Ανάλογα με την διαθεσιμότητα. Κάνε κράτηση έως και 19.11. Για ταξίδι από 01.04.2019 έως και 30.09.2019»

Τι είναι όμως η Black Friday και πως προέκυψε;

H Black Friday είναι μια αμερικάνικη παράδοση , που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών και ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή της εορταστικής εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Τρεις είναι οι επικρατέστερες ερμηνείες για την ονομασία του Black Friday.

Η πρώτη καταγράφεται κάπου στη δεκαετία του ’50, όταν οι έμποροι έκαναν τις εγγραφές στα λογιστικά τους βιβλία χειρόγραφα.

Φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν κόκκινο μελάνι όταν σημείωναν έλλειμμα και με μαύρο μελάνι όταν είχαν κέρδος. Την ημέρα εκείνη ξεκινούσαν οι αγορές για τα Χριστούγεννα, οπότε τα κέρδη ήταν πολλά και οι καταστηματάρχες χρειάζονταν μόνο μαύρο μελάνι. Έτσι προέκυψε το Black Friday.

Η δεύτερη ερμηνεία για την ονομασία, λέει πως η «Μαύρη Παρασκευή» πρωτοαναφέρθηκε από τους τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η κίνηση των δρόμων εκείνη τη μέρα ήταν τεράστια, αφού όλοι ζητούσαν άδεια λόγω των εκπτώσεων και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου, οπότε γινόταν δύσκολη η δική τους δουλειά.

Μία νεότερη ερμηνεία που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου το 2013 θέλει την ημέρα αυτή να γίνονταν αγοραπωλησίες δούλων, όταν στην Αμερική ίσχυε ο θεσμός της δουλείας, πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ωστόσο, η ερμηνεία αυτή απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως από τους ιστορικούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments