Κόσμος

Γαλλία αύξηση τιμών στα καύσιμα: Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του Μακρόν (pics)

Γαλλία αύξηση τιμών στα καύσιμα: Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του Μακρόν (pics)
Διαδήλωση στην Γαλλία για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και την οικονομική πολιτική του Μακρόν.

Γαλλία: Η αστυνομία στο Παρίσι έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού προκειμένου να διαλύσει συγκεντρωμένους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά και για τις οικονομικές πολιτικές του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Πρόκειται για το δεύτερο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων του «κίτρινου γιλέκου»,  που έχει προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όπου και ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις, που τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Μερικοί από τους διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ μερικοί άλλοι είχαν ταμπέλες με συνθήματα που έγραφαν «Παραίτηση Μακρόν,» και  «Μακρόν, κλέφτη.»

Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα που πρέπει να έχουν στα οχήματά τους, όλοι οι οδηγοί στην Γαλλία, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε μεγάλους οδικούς κόμβους και σε ολόκληρη την χώρα.

Οι διαμαρτυρίες αυτές, από τα φλεγόμενα οδοφράγματα, μέχρι τα κομβόι των φορτηγών που κινούνται με αργές ταχύτητες, προκαλούν προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, εμπορικά κέντρα, αλλά και βιομηχανίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play