Κόσμος

Βολές Τραμπ σε Μακρόν: Θέλετε Ευρωστρατό ενώ σας σώσαμε σε δύο Πολέμους

Βολές Τραμπ σε Μακρόν: Θέλετε Ευρωστρατό ενώ σας σώσαμε σε δύο Πολέμους
Με ειρωνείες και επικρίσεις αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ μακρόν.

Το θέμα της δημιουργίας ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, υπέρ του οποίου έχουν ταχθεί ανοιχτά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επανέφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, με κοινοποίηση του στο Twitter, o Τραμπ τόνισε ότι η ιδέα ενός ευρωπαϊκού στρατού δεν κατάφερε να λειτουργήσει στους δύο παγκοσμίους πολέμους του 20ου αιώνα, υπογαμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εκεί για την Ευρώπη, όταν αυτή τις χρειάστηκε και θα είναι πάντα.

«Το μόνο που σας ζητάμε είναι να πληρώνεται το ποσό που σας αναλογεί στο ΝΑΤΟ», συνέχισε, τονίζοντας ότι για την προστασία της Ευρώπης, «η Γερμανία καταβάλλει ποσό που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ της, και οι ΗΠΑ που αντιστοιχεί στο 4,3%».

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από λίγο καιρό, ο Μακρόν είχε ενοχλήσει τον Τραμπ με τις δηλώσεις του υπέρ της δημιουργίας ενός αδιαίρετου στρατού στο πλαίσιο της ΕΕ, κάτι το οποίο οδήγησε σε πόλεμο ανακοινώσεων από τις δύο πλευρές.

Λίγο νωρίτερα, είχε και πάλι αφήσει αιχμές για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία, λέγοντας ότι η Συμφωνία του Παρισιού δεν λειτουργεί τόσο καλά στο Παρίσι, κι ότι οι διαδηλωτές έλεγαν «Θέλουμε τον Τραμπ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play