Υγεία

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πάνω του μπορεί να “κρύβονται” 25.000 ζωύφια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πάνω του μπορεί να “κρύβονται” 25.000 ζωύφια
Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τα ζωύφια πέφτουν σε χειμερία νάρκη προτού τα δέντρα κοπούν.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ένα φρεσκοκομμένο αειθαλές χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να σας βάζει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα για τα καλά, υπάρχει όμως και μία παράμετρος που μπορεί να μην είχατε υπολογίσει και σίγουρα δεν θα σας αρέσει καθόλου.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Bergen στη Νορβηγία, η οποία δημοσιεύθηκε στην έγκυρη Science Daily, μέχρι και 25.000 ζωύφια μπορεί να “κρύβονται” στο μέσο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αυτά τα παράσιτα περιλαμβάνουν συνήθως αφίδες (aphids), αράχνες, ακάρεα, αδελγίδες (adelgids), σκαθάρια, μύγες και διάφορα άλλα.

“Υπάρχουν πολλά έντομα που κρύβονται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο”, ανέφερε ο καθηγητής Bjarte Jordal, ο οποίος είναι είναι ειδικός στα έντομα.

“Στην έρευνα για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν βρεθεί μέχρι και 25.000 ζωύφια σε μερικά από τα δέντρα”, εξηγεί ο Jordal.

“Εάν ταρακουνήσετε το δέντρο πάνω από ένα λευκό πανί πριν το πετάξετε μετά τα Χριστούγεννα, θα ανακαλύψετε αρκετά μικρά έντομα”.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα ζωύφια “πέφτουν σε χειμερία νάρκη προτού τα δέντρα κοπούν.

Κατά κανόνα εκκενώνουν τα υγρά από το σώμα τους και δημιουργούν ένα ψυχρό υγρό και είναι εντελώς αδρανή, αλλά ‘ξυπνούν’ όταν το δέντρο μπαίνει στη ζέστη του σαλονιού σας.

Το όλο θέμα είναι αυτό το ερέθισμα της ζέστης.

Όταν αισθάνονται τη θερμότητα και ξυπνούν από το φως, πιστεύουν ότι η ήρθε άνοιξη και ξεκινούν την διαδικασία ‘επανόδου’ στην στην ζωή”.

Παρ’όλα αυτά τα έντομα δεν μεταφέρονται και στο σαλόνι.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Jordal, τα περισσότερα έντομα δεν ζουν από το δέντρο παρά μόνο μένουν σε αυτό.

Καθώς δεν μπορούν να τραφούν από τα περισσότερα από τα άλλα φυτά που υπάρχουν σε ένα σπίτι, τα ζωύφια αφυδατώνονται γρήγορα και πεθαίνουν.

Αυτά τα έντομα δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους, ή για τα έπιπλα και αν κάποιος ανησυχεί για αλλεργικές αντιδράσεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος.

Θα πρέπει να υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμό ακάρεων σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ώστε οι κάτοικοι του σπιτιού να κινδυνεύσουν με σοβαρές αλλεργίες από αυτό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments