Πολιτική

Μαξίμου και ΝΔ για Σκοπιανό: Νέα σκληρή αντιπαράθεση μετά τις τροπολογίες για το Σύνταγμα των Σκοπίων

Μαξίμου και ΝΔ για Σκοπιανό: Νέα σκληρή αντιπαράθεση μετά τις τροπολογίες για το Σύνταγμα των Σκοπίων
Το Σκοπιανό αποτέλεσε για μια ακόμη φορά βάση για να ξεσπάσει νέος πόλεμος ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ.

Μαξίμου και ΝΔ για Σκοπιανό: Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με αφορμή μια ανακοίνωση πηγών του Μεγάρου Μαξίμου μέσω της οποία σχολιάζονταν οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκαν στην Βουλή της ΠΓΔΜ αναφορικά με τη Συμφωνία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε εντόνως.

«Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της ΠΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα», τόνιζαν χαρακτηριστικά οι πηγές του Μαξίμου.

Απαντώντας η ΝΔ κατηγόρησε της εν λόγω πηγές «ότι στέρεψαν από ιδέες και καταφεύγουν ακόμη και στην αλβανική μειονότητα των Σκοπίων για να εξωραΐσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Αν μπορούσε, ο κ. Ζάεφ και οι Σκοπιανοί συμπολίτες του, δεν θα πανηγύριζαν ήδη ότι τους αναγνωρίστηκε η δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα», σημείωνε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας:

«Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, ας ρίξουν μια ματιά στο προοίμιο του Σκοπιανού Συντάγματος και στο άρθρο 36 το οποίο αναφέρεται ακόμη και σε “μακεδονικό” κράτος».

Ανέβασε τους τόνους το Μαξίμου – Η σκληρή απάντηση στη ΝΔ

Η ανακοίνωση της ΝΔ δεν έμεινε αναπάντητη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αντέδρασε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «αφού έπεσε στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα θα πέσει και στο τελευταίο της γελοιότητας, προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά γραμμή που του επέβαλαν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Γεωργιάδη στο Μακεδονικό».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η προοπτική να διευκρινίζει το ίδιο το νέο Σύνταγμα της πΓΔΜ αυτό που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν ορίζει εθνότητα αλλά υπηκοότητα για τους πολίτες της, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ακύρωση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ, μετά τη μη περικοπή στις συντάξεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα συνθήματα. Και αυτά δανεικά από τη Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments