Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο

Η συνταγή της ημέρας: Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο
Γευστική η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο.

Η συνταγή της ημέρας: Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο.

Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο: Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελληνικού καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 750ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.

Πηγή: cooklos.gr

Διαβάστε Eπίσης