Κόσμος

Παραίτηση Καμμένου: Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ – «Θετική εξέλιξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Παραίτηση Καμμένου: Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ – «Θετική εξέλιξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναλύουν την παραίτηση του Πάνου Καμμένου και το "διαζύγιο" με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραίτηση Καμμένου… μονοπωλεί στα τουρκικά ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως μια «θετική εξέλιξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις». Θυμίζουμε, ότι ο Πάνος Καμμένος τελευταία απαντούσε σε έντονο ύφος στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Έτσι, οι Τούρκοι δεν είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον πρώην πλέον υπουργό Εθνικής Αμύνης που χθες (13/1/19) έβαλε ένα τέλος στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός, που βρισκόταν στην εξουσία επί σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αποτελεί παρελθόν. Ο επικεφαλής του μικρότερου εταίρου, του εθνικιστικού, λαϊκίστικου κόμματος των ΑΝΕΛ, και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το σχήμα» αναφέρει αρχικά η Hurriyet.

Μάλιστα, η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά και για την επίσκεψη του Καμμένου στα Ίμια:

«Η παραίτηση Καμμένου είναι μια θετική εξέλιξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι ανακοινώσεις του, που περιελάμβαναν βαρύτατες προσβολές για την Τουρκία, οδήγησαν συχνά σε εντάσεις» σημειώνει η Hurriyet, υπενθυμίζοντας την προσέγγιση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 2018.

Απεναντίας, η Sabah αναλύει το κυβερνητικό «διαζύγιο» ως αναμενόμενη εξέλιξη, τονίζοντας ότι «ο Καμμένος αντιδρούσε εδώ και πολύ καιρό στη συμφωνία με την “Μακεδονία” για το ζήτημα της ονομασίας».

Επιπλέον, η Sabah γράφει ότι «ο Τσίπρας ελπίζει σε βουλευτές από το μικρό, φιλοευρωπαϊκό “Ποτάμι” για να περάσει τη συμφωνία, ενώ υπάρχουν και βουλευτές των ΑΝΕΛ που δείχνουν αναποφάσιστοι».

Το σχετικό δημοσίευμα της Cumhuriyet αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στην τελευταία πτήση του Πάνου Καμμένου στα Ίμια και στα όσα υποστήριξε ο μέχρι πρότινος υπουργός Αμυνας στη συνέντευξη Τύπου.

«Ο Καμμένος ήταν πάντα εχθρικός απέναντι στη συμφωνία με τη «Μακεδονία» για το ονοματολογικό» αναφέρει η Yeni Safak, υπενθυμίζοντας ότι «πολλές χώρες, όπως και η Τουρκία, αναγνωρίζουν τη «Μακεδονία» με το τωρινό της όνομα».

Τέλος, η Yeni Safak μεταδίδει, επίσης, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ανακοίνωσε πως ο νέος υπουργός Αμυνας θα είναι ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης».

Διαβάστε Eπίσης

Παραίτηση Καμμένου: Χαμός στο twitter – «Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκόλλησης από την καρέκλα»

Τα σπάει: Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά για την παραίτηση Καμμένου (pic)

Περισσότερα