Οικονομία

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης
Ο Πιέρ Μοσκοβισί για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι «το τέλος του δρόμου» και θα πρέπει όποια κίνηση γίνεται «να περάσει από αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Για τον Ευρωπαίο επίτροπο θα πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις κυρίως στον τραπεζικό τομέα με μείωση των κόκκινων δανείων, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθεί και η προμνημονιακή αλλά και η μεταμνημονιακή βοήθεια, στοιχείο με σημασία, όπως είπε, «όχι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τις διεργασίες για σύγκλιση της Κεντροαριστεράς μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμένου, ο κ. Μοσκοβισί δεν έκρυψε ότι και ο ίδιος προέρχεται από την Αριστερά, αλλά, όπως είπε, βρίσκεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του επιτρόπου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις και απαντήσεις του Πιερ Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

  • Το τελευταίο διάστημα μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμένου από την κυβέρνηση αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για σύγκληση της Κεντροαριστεράς. Πώς αξιολογείτε αυτή την προοπτική;

Και εγώ είμαι ένας άνθρωπος της Αριστεράς. Αλλά βρίσκομαι εδώ ως Ευρωπαίος επίτροπος, και μίλησα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αυτή την ιδιότητα και για τα θέματα του χαρτοφυλακίου μου.

  • Χαιρετίσατε την επιστροφή στην κανονικότητα. Μπορούμε να μιλάμε και για επιστροφή στις αγορές σύντομα;

Πιστεύω ότι όλες οι προσπάθειες του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των Ελλήνων γενικά, κινούνται για την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας και, φυσικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τη σημασία και τα βήματα που πρέπει να γίνουν, τις μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα τη μείωση των κόκκινων δανείων για έναν υγιή τραπεζικό τομέα και, βέβαια η συνέχεια της εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων. Γι΄ αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μεταμνημονιακή βοήθεια και αυτό είναι σημαντικό και οικονομικά και πολιτικά. Και η Ελλάδα βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στην κανονικότητα.

Το έλεγα πάντα, είναι η 11η φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα, αρχικά ως υπουργός Οικονομικών, αλλά και ως Ευρωπαίος επίτροπος, ήθελα πάντα να εργάζομαι με την Επιτροπή για να είναι η Ελλάδα ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης. Αυτό έχει πραγματοποιηθεί. Θα πρέπει να συνεχίσει. Και πράγματι, το τέλος του δρόμου είναι, εν προκειμένω, η προσέγγιση των αγορών. Και κάθε κίνηση που γίνεται πρέπει να περάσει από αυτό το στάδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments