Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Διαλύεται το Ποτάμι μετά την αποχώρηση Αμυρά – Το σενάριο για Θεοχαρόπουλο

Συμφωνία των Πρεσπών: Διαλύεται το Ποτάμι μετά την αποχώρηση Αμυρά – Το σενάριο για Θεοχαρόπουλο
Η Συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα μένει το Ποτάμι, εκτός αν πειστεί ο Θεοχαρόπουλος από τον Σταύρο Θεοδωράκη να προσχωρήσει στο κόμμα, μετά τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ.

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης για επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Γιώργο Αμυρά να ανακοινώνει νωρίς το πρωί της Δευτέρας (21/01) την ανεξαρτητοποίηση και αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Ο κ. Αμυράς ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και «όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι, εκτός εάν…

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία κίνηση του Γιώργου Αμυρά, που είχε προαναγγελθεί μετά τη διαφωνία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά ανοίγει σοβαρό πλήγμα στο Ποτάμι, καθώς διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, μετά την αποχώρησή του αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής τέσσερις: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Από στη στιγμή που η Κ.Ο. του Ποταμιού δεν υφίσταται, όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θεωρούνται ανεξάρτητοι.

Ωστόσο, ένα σενάριο για τη διατήρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού παρουσίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γρηγόρης Ψαριανός, τονίζοντας ότι Θανάσης Θεοχαρόπουλος συζητά με τον Σταύρο Θεοδωράκη μετά τη διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Ψαριανός, μιλώντας μετά από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, είπε στον ΣΚΑΪ πως μπορεί τώρα το Ποτάμι να μην έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Μάλιστα τόνισε πως αν είναι να ενταχθεί ο κ. Θεοχαρόπουλος στο Ποτάμι θα πρέπει να γίνει σήμερα για να μπορέσει το κόμμα να συμμετάσχει στην επιτροπή για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ψαριανός είπε πως έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και πως θα την καταψηφίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments