Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη ανάρτηση για σφοδρή κακοκαιρία την Παρασκευή από τον Σάκη Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη ανάρτηση για σφοδρή κακοκαιρία την Παρασκευή από τον Σάκη Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ο παρουσιαστής καιρού προειδοποιεί για σφοδρή κακοκαιρία την Παρασκευή.

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο παρουσιαστής καιρού προειδοποιεί για σφοδρή κακοκαιρία την Παρασκευή, με έντονα φαινόμενα, βροχές και καταιγίδες.

Τι αναφέρει:

“ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!! ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ-ΑΝΕΜΩΝ-ΣΚΟΝΗΣ!

Φίλες και φίλοι!

Η Παρασκευή 25/1, θέλει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής φαίνεται να έχουμε την κορύφωση των έντονων καιρικών συνθηκών που έχουν ήδη προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικά στις περιοχές όπου έπεσε πολύ νερό τα προηγούμενα 24ωρα χρειάζεται κατά την ταπεινή γνώμη κάποια επαγρύπνηση και στοιχειώδη μέτρα προστασίας έως και το Σάββατο το πρωί!

Εκτός από τις έντονες κατά τόπους και κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες θέλει προσοχή και στους σφοδρούς νοτιάδες οι ριπές των οποίων στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος και μέχρι την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 8-9 Μποφόρ μεταφέροντας και αρκετή σκόνη Σαχαριανής προέλευσης σε αρκετά μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ελλάδας (δίνοντας και λασποβροχές) μέχρι και το Σάββατο πρωί όπου σταδιακά θα υποχωρήσει! (Δείτε τους χάρτες ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ)

Στις περιοχές όπου στους χάρτες πρόγνωσης των ανέμων (κάντε κλικ τον χάρτη για μεγέθυνση) οι χρωματισμοί είναι κιτρινοι και κυρίως πορτοκαλί για καλό και για καλό:

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .

– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου”

Η ανάρτησή του:

Κακοκαιρία “Φοίβος”: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο οποίο προειδοποιεί για την επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός.

Η νέα κακοκαιρία με την ονομασία «Φοίβος» θα «χτυπήσει» πολλές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες με χιόνια, χαλάζι και σφοδρές καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα ο καιρός όπως αναφέρει η ΕΜΥ, σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού με Α.Α. 3/2019 που εκδόθηκε την Τρίτη (22-01-2019), εκδίδεται το παρόν έκτακτο δελτίο προς επικαιροποίηση και επισημαίνεται:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν αύριο Παρασκευή (25-01-2019) από τις πρωινές ώρες στην δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και γρήγορα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο (26-01-2019) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments