Πολιτική

Νέα Δημοκρατία για Βούτση: Οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται

Νέα Δημοκρατία για Βούτση: Οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται
Σενάρια για πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, από τη Νέα Δημοκρατία.

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση φαίνεται πως σκέφτεται η Νέα Δημοκρατία.

«Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μιας κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ακόμα ότι «είναι εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια για πρόταση μομφής στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα (1/2/19) υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

Να αναφέρουμε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Παρασκευής (1/2/19) σε ομιλία του από την Πάτρα κάλεσε τον Νίκο Βούτση να μη συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασώσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Βουλής προέτρεψε το πρωί της Παρασκευής τον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

‘Οπως γράφει η “Καθημερινή”, σε περίπτωση παραίτησης του κ. Παπαχριστόπουλου, διαδικαστικά και τυπικά, ο κ. Κουίκ που είναι ο πρώτος επιλαχών θα έπρεπε να ορκιστεί στη νέα του ιδιότητα ως βουλευτής. Για να αποφευχθεί αυτή η διαδικαστική λειτουργία, ήταν που ο κ. Βούτσης ζήτησε να μην προχωρήσει στην προαναγγελθείσα κίνησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο σύμφωνα με τα σχόλια που καταγράφονται στο περιστύλιο, η πραγματική αιτία είναι άλλη καθώς τέτοια διαδικαστικά ζητήματα δεν θα προκαλούσαν ζητήματα στην ψήφιση του πρωτοκόλλου, πολύ δε περισσότερο επειδή η παρουσία του κ. Παπαχριστόπουλου δεν είναι καθοριστική για την υπερψήφισή του. Πληροφοριακά να θυμίσουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο με 152 “ναι”.

Σπυράκη: Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα

Το πρωί της Παρασκευής η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη, είχε καλέσει τον Νίκο Βούτση «να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής και να μην αποδειχθεί και εκείνος μέρος αυτής της παρακμιακής συναλλαγής», με αφορμή τις πληροφορίες για αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να «διασωθεί» ο Πάνος Καμμένος και να διατηρήσει τον τίτλο του αρχηγού Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός -για λόγους που εκείνος γνωρίζει- είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, προκειμένου ο συνεταίρος του να μην αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την κοινή τους διακυβέρνηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments